Skævvridende og nødvendigt: Det mener aktører om kommunernes coronastøtte til det lokale erhvervsliv

TEMADEBAT: Altingets debat om, hvorvidt kommunerne gør nok for at understøtte det lokale erhvervsliv under coronakrisen, er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

KL-formand Jacob Bundsgaard (S) har i Altingets temadebat påpeget, at regeringen skal lade kommunerne bidrage til erhvervslivets ordrebøger.
KL-formand Jacob Bundsgaard (S) har i Altingets temadebat påpeget, at regeringen skal lade kommunerne bidrage til erhvervslivets ordrebøger.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Kommunerne har under coronakrisen vedtaget hjælpepakker til det lokale erhvervsliv, alt imens erhvervslivet har opfordret kommunerne til at øge investeringerne.

Altinget gav i en temadebat ordet til centrale aktører, som i debatindlæg kom med bud på, hvorvidt kommunerne gør nok for at understøtte det lokale erhvervsliv under coronakrisen.

Her får du et overblik over aktørernes debatindlæg og deres hovedbudskaber:

 

Lars Storr-HansenKrisen punkterer, at erhvervslivet og kommunerne er modsætninger, mente Dansk Byggeris direktør, Lars Storr-Hansen. "Den aktuelle krise har endnu en gang dokumenteret, at der ikke hersker et modsætningsforhold mellem det lokale erhvervsliv og kommunerne. Tværtimod. Kommunerne er jo både kunder, myndighed og somme tider også konkurrenter.".
Læs indlægget her

 

Jens Ejner ChristensenKrisen viser styrken ved at samarbejde med erhvervslivet, mente Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V). "Ting er nemmere, når man kender hinanden, og kommunikationen allerede flyder, men vigtigst af alt er nok den tillid, som vi har opbygget igennem årene. Det kendskab og den tillid kan man ikke opdyrke henover natten, når krisen først er landet".
Læs indlægget her

 

Jacob BundsgaardRegeringen skal lade kommunerne bidrage til erhvervslivets ordrebøger, mente KL-formand Jacob Bundsgaard (S). "Offentlige investeringer i bygninger og infrastruktur har en stor aktivitetseffekt på økonomien og er en af de bedste måder at holde hånden under arbejdsmarkedet på. Derfor bør regeringen også suspendere anlægsloftet i 2021".
Læs indlægget her

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00