Søren Espersen: Koranen bør være forbudt for Kundby-pigen

KLUMME: Koranen fungerer som et 'religiøst narkotikum' for radikale islamister, og de bør derfor få 'en kold tyrker' og nægtes adgang til bogen, når de er i statens varetægt, mener Søren Espersen (DF).

Efter at Kundby-pigen nu er blevet kendt skyldig i forsøg på terror, venter der den purunge pige flere år i fængsel.

Spørgsmålet er nu, om der også venter den unge pige en såkaldt 'debriefing' – altså en slags omvendt hjernevask. Det må man da håbe, selvom jeg nu ikke tror, at det kommer til at ske. Dertil er de danske fængselsmyndigheder alt for tøvende.

Men hvad er det, vi her ser? En ganske ung pige, som har ladet sig radikalisere til islamisme. Det er jo en vej, som titusindvis af unge mennesker har indladt sig på. Fælles for dem alle er, at de strør om sig med koranvers – før, under og efter deres ugerninger.

Det første, der sker efter deres fængsling er, at de beder om at få Koranen udleveret – og det underlige er, at de får deres ønske opfyldt. Sagen er jo, at en fællesnævner for alle disse unge er Koranen – der på en eller anden måde har gjort dem tossede i hovedet.

Da jeg var ung, viste fjernsynet ind imellem reportager fra USA om purunge mennesker, som ved hjælp af løfter om hjertevarme, fællesskab og evig frelse var blevet lokket ind i nogle usle, kristne sekter, som efterfølgende holdt dem som frivillige slaver.

Læs mere: Jeg frygter hverdagsislamismen mere end islamistisk terror

Den eneste måde, hvorpå man kunne rive dem ud af sekternes kløer, var at fjerne dem fra deres omgivelser og køre dem ud til et hemmeligt sted. Derude kunne man så indlede et ofte månedlangt, tålmodigt arbejde med at 'vaske hjernevasken væk'; at få dem tilbage til livet.

En aldeles essentiel del af denne 'debriefing' var, at man som en selvfølge tog Bibelen fra dem – ofte en handling, der modtoges med høje rædselsskrig fra de unge hjernevaskede.

For det var jo i Bibelen, at selve hjernevasken havde sit indirekte udspring. Bibelen var den eneste bog, de måtte læse. Ja, så meget som at røre ved anden litteratur, som ikke lige var forfattet af sektens guru, var en synd, for litteratur i almindelighed er djævelens værk, var de blevet fortalt.

Læs mere: Prædikant svarer Støjberg igen efter indrejseforbud

Bibelen var således for disse hjernevaskede blevet det narkotikum, som holdt dem kørende i deres sølle liv. På samme måde som disse unge hjernevaskede blev fastholdt i sekten af Bibelen, holdes unge islamister, som Kundby-pigen, fast i deres fordrejede verdensbillede af Koranen.

I dagens Danmark, eller den vestlige verden i øvrigt, findes der vist ingen fængselsmyndigheder, der har mod og mandshjerte til at fratage en tilfangetagen islamist retten til Koranen.

Nej, man går den modsatte vej! Det første, som en fængslet islamist som nævnt gør, er at forlange Koranen. Og myndighederne siger beredvilligt ja. Med andre ord fodrer man så at sige ham med præcis den 'dope', som gjorde ham tosset i hovedet.

Selv på Guantanamo var man fra de amerikanske myndigheders side fra dag ét stærkt optaget af, at de tilfangetagne havde nærmest konstitutionel ret til at fortsætte misbruget af deres religiøse 'narkotikum'.

Læs mere: Formand i Mjølnerparken: "Islam repræsenterer et problem"

Det var ikke noget kønt syn at opleve i fjernsynet, hvorledes disse orangefarvede, hjernevaskede unge traskede rundt i deres bure, suttende på deres dope: Deres stats-tildelte Koran.

Det er på tide, at vi indser, at når det gælder bekæmpelse af islamisk terrorisme, er Koranen og imamerne ikke en del af løsningen, men selve problemet.

Jeg vil derfor nu, i lyset af Kundby-sagen, foreslå regeringen, at de radikaliserede unge, som er fængslet, fratages retten til at have Koranen med i cellen. Og så i stedet give dem fuld adgang til al den vidunderlige litteratur, alle disse herlige diamanter, som fængselsbibliotekerne formelig bugner af.

Det er på dén måde, syge bliver raske.

.......

Søren Espersen (MF, Dansk Folkeparti) er bl.a. formand for Det Udenrigspolitiske Nævn. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Forrige artikel Lisbeth Knudsen: Konsulentfirmaerne må frem i lyset Lisbeth Knudsen: Konsulentfirmaerne må frem i lyset Næste artikel Paula Larrain: Støjberg giver den som Orban og Erdogan Paula Larrain: Støjberg giver den som Orban og Erdogan