Sommerpodcast: Et nyt EU-parlament, et nedlukket kontinent og en tysk kovending – sådan er året gået i EU

AJOUR: De nyvalgte medlemmer af Europa-Parlamentet nåede knap nok at hilse på de nye ansigter i EU-Kommissionen, før coronavirussen sendte dem hjem. Hvad har det betydet for året i EU, og hvad er de store emner i den kommende sæson?

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Et helt hold nye ansigter ankom til Bruxelles – både i Europa-Parlamentet og i Kommissionen – i denne politiske sæson, men knap nok var de landet, før coronavirussen også gjorde sit indtog.

Det har fået stor betydning for, hvad der rent faktisk er sket i Europa, og hvor klimaet fik stor fokus før, har alt siden da handlet om økonomi.

Tyskland har ændret holdning til, hvordan man kan hjælpe nødlidende lande i syd, og oveni det hele er det fremtidige forhold til briterne fortsat ikke på plads.

I denne udgave af Altingets sommerpodcasts ser EU-redaktør Rikke Albrechtsen, chefredaktør Jakob Nielsen og magasinredaktør Esben Schjørring nærmere på det europæiske år – og frem mod den kommende sæson.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Sommerpodcast: Hvilken politisk kampplads vender politikerne tilbage til fra sommerferien? Sommerpodcast: Hvilken politisk kampplads vender politikerne tilbage til fra sommerferien? Næste artikel Sommerpodcast: Lyt til artiklen om det socialdemokratiske netværk Sommerpodcast: Lyt til artiklen om det socialdemokratiske netværk