Statsministeren i åbningsdebat: "Lad os lave en bred sundhedsaftale næste år"

ÅBNINGSDEBAT: Sundhed fyldte ikke meget i Folketingets åbningsdebat torsdag, men sent på aftenen kom Mette Frederiksen (S) med en opsigtsvækkende melding, da hun lagde op til at forhandle sundhedsaftale i 2021.

Signe Løntoft

Torsdag mødtes Folketingets medlemmer til den store åbningsdebat, men sundhedsområdet fyldte ikke meget. 

I løbet af dagen forsøgte sundhedsordfører Per Larsen (K) at sætte manglen på praktiserende læger på dagsordenen i en diskussion med Sofie Carsten Nielsen (R) - se videoklippet herover.

Senere ønskede DF-formand Kristian Thulesen Dahl at trykteste Enhedslistens krav til forbedret ældrepleje i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger.

Thulesen Dahl spurgte, hvordan Enhedslisten har tænkt sig at stå fast på, at der skal skaffes 2.000 flere ansatte på ældreområdet.

Enhedslisten vil kræve, at der ansættes 500 husassistenter til ekstra hygiejneindsats, og at der i første omgang findes 1.500 nye ufaglærte til ældreplejen, fordi der ikke er tilstrækkeligt uddannede på kort sigt, lød svaret fra Peder Hvelplund (EL).

"Lad os rykke det frem"
Den største sundhedspolitiske nyhed kom dog som en overraskelse langt ud på aftenen.

Klokken 22.30 satte Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, en sundhedsreform til debat. Han ønskede svar på, hvornår regeringen vil gå i gang med arbejdet, idet det var hans indtryk, at regeringen først har planer om at forhandle sundhedsaftale i 2022 eller 2023.

"Jeg tror altså ikke, det går at vente så længe. Kunne vi overveje at rykke det frem?" spurgte Søren Pape.

Mette Frederiksen greb bolden:









0:000:00