Stort flertal støtter trepartsaftale om arbejdsdeling

BREDT: Regeringen har endnu engang stor opbakning fra Folketinget til et coronatiltag. Denne gang til en ny trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter om arbejdsdeling og forhøjet dagpengesats.

Andreas Wind

Siden Folketinget tilbage i marts vedtog den første corona-hjælpepakke, har viljen til brede aftaler været stærk.

Det var også tilfældet da den nye trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som blev indgået i sidste uge, blev førstebehandlet af Folketinget mandag.

Det var nemlig kun Liberal Alliance, som ikke kunne støtte det lovforslag, der skal give arbejdsgivere mulighed for at sætte deres ansatte ned i tid med en dagpengesats på 120 procent i kompensation fra staten i stedet for løn.

{{toplink}}
Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

De liberale fra LA frygter, at de attraktive vilkår for at gå på deltid gør arbejdstagerne mindre tilbøjelig til at søge over i de brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft, i stedet for de brancher, hvor der bliver skåret ned.

”Vi mener, det går i den stikmodsatte retning, og vi forstår ikke, at vores borgerlige venner bakker op,” sagde Ole Birk Olesen.

Stikpille til de ’gule’ organisationer
Da SF’s Karsten Hønge kunne meddele sit partis opbakning, var det ikke uden en vis ærgrelse over, at de såkaldt gule faglige organisationers medlemmer også er omfattet er aftalen.

Aftalen omfatter nemlig alle brancher, også virksomheder uden overenskomst.

”Medlemmer af splittelsesorganisationerne får nu igen, igen alle fordelene, men ligger lunt i læ af de organiserede lønmodtagere,” sagde Karsten Hønge fra talerstolen.

0:000:00