Tarek Hussein: Antidemokraterne i DF

KOMMENTAR: Dansk Folkepartis medlemmer fremturer oftere og oftere med totalitært tankegods, som mestendels minder om de reaktionære islamister, de kritiserer.

Dansk Folkeparti har siden sin oprettelse i 1995 gjort det til en hjertesag at forsvare demokratiet og den danske grundlov. Men partiets medlemmer fremturer oftere og oftere med et totalitært tankegods, som mestendels minder om de reaktionære islamister, som de kritiserer.

Det er senest kommet til udtryk i debatten om den stigende valgdeltagelse blandt landets danske muslimer. Det er umiddelbart en nyhed, som burde vække glæde hos enhver demokratisk anlagt politiker, da valgdeltagelsen i alt for mange år har ligget lavt blandt landets etniske minoriteter sammenlignet med resten af befolkningen.

Men intet, som involverer ”islam” og ”muslimer” kan udlægges positivt, og der gik ikke lang tid, før blandt andet Jyllands-Posten og Berlingske problematiserede den høje valgdeltagelse og det faktum, at imamer og moskeer i hele landet har anbefalet deres menigheder at stemme på bestemte partier. 

Det er på mange måder tragikomisk, at vi i 20 år har banket muslimer oven i hovedet for ikke at tage del i demokratiet, og når de så endelig gør, så skal de også kritiseres for det. Dertil skal de også kritiseres for at stemme på de røde partier.

I årevis har de oplevet, at deres religion, kultur og alt, hvad de har kært, er blevet svinet til og trådt på – og så er man overrasket over, at de ikke sætter kryds ved de partier, som afskyr dem og grundlæggende helst ser dem deporteret og smidt ud af landet?

Men tilbage til Dansk Folkeparti. Efter den eftertrykkelige vælgerlussing, som partiet fik ved folketingsvalget, skulle der selvfølgelig findes en syndebuk, og hvem bedre end en god gammel klassiker bestående af partiets to primære hadeobjekter; muslimerne og Radikale Venstre.

De seneste dage har blandt andet Marie Krarup, Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt fremturet med det, der mest af alt lyder som en konspirationsteori, nemlig at Radikale Venstre i en art alliance med utilpassede muslimer har indgået en pagt om at afvikle Danmark.

Det er indledningsvis helt ude af proportioner at tillægge danske muslimer en sådan afgørende magt ved det netop overståede folketingsvalg. I runde tal er der 320.000 muslimer i Danmark, hvoraf omkring 170.000 er stemmeberettigede. Af disse har omkring 65-70 procent stemt, hvilket svarer til 110-120.000 muslimer ud af 3,5 millioner danskere, som har sat et kryds. I konkrete tal er der tale om, at 4.062 personer stemte i Vollsmose og 3.300 i Gellerup. Så rolig nu, DF!

Det kan derfor undre, når Pia Kjærsgaard taler om ”en udskiftning af det danske folk”, som er et udtryk, der udspringer fra en konspirationsteori udbredt af blandt andet terroristen Anders Breivik, Brenton Tarrant (Christchurch, New Zealand) og store dele af den nynazistiske højrefløj. Det er dybt beskæmmende, at Folketingets formand abonnerer på sådanne tossede konspirationsteorier.

Samtidig er det dybt bekymrende, at Marie Krarup i Deadline 12. juni 2019 grundlæggende problematiserer, at danske muslimer stemmer på blandt andet Radikale med det argument, at det vil betyde en afvikling af demokratiet. At DF hader Radikale, er verdens dårligst bevarede hemmelighed, men det er måske at strække den at påstå, at selve det danske demokrati er i fare. 

Det er svært at se for sig, at det skulle være et problem, at danske moskeer opfordrer deres medlemmer til at stemme på partier, som ikke ønsker at forbyde islam, deportere muslimer eller sammenligner os med nazisme, kræft og alskens andre ulykker.

Dansk historie er brolagt med eksempler på interessegrupper, som har opfordret deres medlemmer til at stemme på partier og politikere som varetog gruppens interesser. Tag bare fagbevægelsen, landbrugsforeningerne og mange andre. Jeg har derfor svært ved at se, hvorfor den grænse absolut skal trækkes ved moskeer, som er private foreninger.

Argumentet fra DF og andre er, at det er udtryk for en sammenblanding af religion og politik. Det er ironisk at skulle lægge øre til den kritik fra et parti, som består af adskillige familieklaner bestående af præster og teologer, som i årtier har spillet en fremtrædende rolle i udviklingen af partiets politik, og som sjældent har lagt skjul på, at de tog afsæt i kristendommen.

Det blev kun bekræftet af Marie Krarup i førnævnte udsendelse, hvor det pludselig var en betingelse at kæmpe for korset i Dannebrog, hvis man skulle opfylde kriterierne for at være dansker.

Jeg kender utrolig mange etniske danskere, som er ateister, og som ville blive dybt overrasket over, at det åbenbart diskvalificerer dem fra at være dansker. Summa summarum har DF om nogen haft svært ved at adskille religion og politik, som ellers forudsat i et sekulært samfund. 

Det lyder mest af alt, som om Dansk Folkeparti kunne trænge til et kursus i demokratiforståelse, grundloven og adskillelsen af kirke og stat.

DF, I ringer bare, så kommer jeg gerne forbi og holder et oplæg!

--------

Tarek Ziad Hussein (f. 1992) er jurist, forfatter og debattør. Han har derudover en lang fortid i foreningslivet og er aktiv i en række internationale fora for unge entrepenører.

Forrige artikel Nikolaj Saadat: Erhvervslivets Cepos-gensplejsning har kostet dyrt Nikolaj Saadat: Erhvervslivets Cepos-gensplejsning har kostet dyrt Næste artikel Jens Chr. Grøndahl: Muslimske danskere må også dele sig efter anskuelser Jens Chr. Grøndahl: Muslimske danskere må også dele sig efter anskuelser