Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.

Fra scenen i Odense giver DF-formand Kristian Thulesen Dahl sit bud på otte punkter, der skal kendetegne partiet i de kommende år.
Fra scenen i Odense giver DF-formand Kristian Thulesen Dahl sit bud på otte punkter, der skal kendetegne partiet i de kommende år.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

ODENSE: Hårdere straffe, asylstop og fokus på danske familieværdier.

Det er klassiske DF-mærkesager, som formand Kristian Thulesen Dahl vil bygge sit partis politik op om i det kommende år.

På årsmødet opremser formanden otte vigtige mål som omdrejningspunkt for talen. Målene kredser om tryghed for unge som gamle, kristne værdier og dansk selvbestemmelse – og så at det skal være en selvfølgelighed at passe på miljø og klima.

Årsmødet markerer DF’s 25-års fødselsdag, og indvandrerkritikken, der om noget karakteriserer partiet, spiler stadig en central rolle. Thulesen Dahl siger blandt andet, at der skal gøres alvor af et asylstop, og at den hjemrejsepolitik, der blev kaldt et paradigmeskift, nu skal realiseres.

Fakta
I sin landsmødetale oplister partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) otte punkter, der skal danne grundlag for Dansk Folkepartis politik de kommende år. De otte punkter fremsat i talen lyder således:
  1. Vi skal værdsætte den gode gamle kernefamilie med mor, far og børn.
  2. Det skal være trygt og sikkert at være ung og vokse op i Danmark.
  3. Vi skal have et retssamfund, med et synligt politi og straffe, der afskrækker.
  4. Man skal kunne uddanne sig og arbejde, skabe et godt liv i hele Danmark
  5. Hvor man trygt kan blive gammel.
  6. Hvor vi sikrer vores værdier. Vores kultur der bygger på den kristne arv.
  7. Et selvstændigt land hvor danskerne bestemmer. Ikke bureaukrater i Bruxelles.
  8. Hvor vi som noget selvfølgeligt tager hånd om miljøet og klimaet.

”Den sidste finanslov, vi lavede for 2019, indeholdt den nyskabelse – en hjemsendelsesstrategi. Vi sikrede rammerne, men det er den daglige politik, der skal sikre indholdet. At der rent faktisk sker hjemsendelser. Og her har den socialdemokratiske regering desværre svigtet,” siger DF-formanden fra scenen i Odeon i Odense.

Familien i fokus
I de otte punkter er der også stort fokus på familiens tryghed og muligheder for både ældre og gamle. For de mindste skal det være mere attraktivt for forældre at passe børnene i eget hjem.

Ved at tilbyde et tilskud på dagpengeniveau til den ene forældre, der passer de små hjemme, vil vi sikre, at det er en reel mulighed for alle.

Kristian Thulesen Dahl (DF)
Partiformand

”I dag er det hovedsageligt kun en mulighed, hvis den ene forælder har et meget vellønnet job. Ved at tilbyde et tilskud på dagpengeniveau til den ene forældre, der passer de små hjemme, vil vi sikre, at det er en reel mulighed for alle,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Også på ældrepolitikken har Thulesen Dahl konkrete forslag med i sin tale. De omfatter blandt andet at gøre ældrechecken skattefri og indføre en garanti for plejehjemsplads for alle over 80.

Klima som en selvfølgelighed
Mens verdens øjne hviler på brexitforhandlingerne, berører Dansk Folkepartis formand også sit partis syn på det europæiske samarbejde, som han vil have et opgør med.

Han oplever en omklamring, som det skal være slut med.

”Vi skal sikre, at danskerne er herre i eget hus. Derfor er vores drøm, at vi kommer ud af EU og får en anden tilknytning end i dag,” siger formanden.

Det ottende og sidste punkt drejer som om det grønne, miljø og klima. Det skal være en selvfølgelighed at passe på klima og miljø. Han ønsker at tage de nødvendige skridt med omtanke og pointerer, at det grønne hverken er eller skal være et storbyfænomen.

”Lad være med at lave den falske præmis om, at de uddannede folk fra byen vil miljø og klima, mens de uuddannede folk fra provinsen ikke har forstået, hvad det handler om. Den holder ikke,” siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden slutter sin tale med at se tilbage på partiets første 25 år og mindes de folk, der har betydet noget for partiet, men ikke er til mere. Listen tæller blandt andre Mogens Camre, Jesper Langballe og medstifter Poul Nødgaard.

Sidstnævnte, der døde i 2013, blev hædret med et portrætmaleri af Mikael Melbye.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00