Tidligere Slagelse-borgmester er i spil som Venstre-folketingskandidat

NAVNENYT: Stén Knuth (V) måtte efter kommunalvalget i november vinke farvel til fire år mere som Slagelse-borgmester. Nu står han i stedet til at blive folketingskandidat for Holbæk Kommune ved næste valg.

Tidligere Slagelse-borgmester og byrådsmedlem Stén Knuth skal nu også til interessere sig for Holbæk Kommunes politiske interesser, når han bliver ny folketingskandidat for kredsen. <br>
Tidligere Slagelse-borgmester og byrådsmedlem Stén Knuth skal nu også til interessere sig for Holbæk Kommunes politiske interesser, når han bliver ny folketingskandidat for kredsen.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Ninna Gøbel Rønberg

Posten som folketingskandidat til Venstres Holbæk kreds stod kun kortvarigt tomt efter, at den tidligere Venstre-kandidat Benedikte Ask Skotte trak sig på grund af sygdom.

Torsdag 19. marts blev det nemlig allerede annonceret, at Slagelses byrådsmedlem Stén Knuth (V)  med stor sandsynlighed bliver Holbæks nye folketingskandidat.

På Facebook skriver den tidligere Slagelse-borgmester i hvert fald, at han har sagt ja tak:

"Jeg har sagt ja tak til Venstres Holbæk kreds for en mulighed for at komme i folketinget ved det kommende valg"

Formelt set bliver det endeligt bestemt, hvem der får kandidaturet på et opstillingsmøde 7. maj 2018. Dog forventes det at være en såkaldt formssag.

Der er nemlig bred opbakning til Stén Knuth både i partiets kredsbestyrelse i Holbæk samt i vælgerforeningen og byrådsgruppen.

Holbæk er ikke ukendt
Selvom Stén Knuth er valgt ind i Slagelse byråd, så mener han, at der er store lighedstræk mellem de to kommuner:

"Sammensætningen af borgere, virksomheder og så videre. Antallet af indbyggere og udfordringer, herunder det specialiserede børneområde, og så Holbæks fokus på idræt, fritid og bevægelse. Det ligner den kommune, jeg kommer fra, siger den - efter planen - kommende kandidat til Folketinget", siger han til SN.dk.

Desuden har han også siden 1990'erne været taekwondo-træner i kommunen, fireårig leder af en produktionsskole og senere chef for Ungdommens Uddannelsesvejledning, hvor han også sad i fire år.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00