Tidligere VU-formand skal stå i spidsen for Dansk Ungdoms Fællesråd

FORMANDSSKIFTE: 26-årige Chris Preuss er ny formand for Dansk Ungdoms Fællesråd. 

Foto: Pressefoto: Dansk Ungdoms Fællesråd
Kanishka Dastageer

Styrelsen i Dansk Ungdoms Fællesråd har valgt Chris Preuss som ny formand. Det sker, efter at foreningens formand siden 2015, Kasper Sand Kjær, blev valgt til Folketinget for Socialdemokratiet ved valget 5. juni.

Det skriver paraplyorganisationen i en pressemeddelelse. 

Chris Preuss, der er tidligere landsformand for Venstres Ungdom, ser frem til at stå i spidsen for DUF og sætte fokus på de udfordringer, som danske unge står over for i dag. 

"Jeg vil fra min stol slås for, at vi får gjort noget ved unges stigende mistrivsel. Alt for mange unge oplever et højt stressniveau, har dårligt mentalt helbred og går ned med angst, stress og depression. Det kræver politiske løsninger, som vi i DUF gerne vil bidrage til," siger han.

Jeg kan mærke en ungdom, der virkelig er blevet politisk vækket. Dét engagement skal vi samle op, og vi skal sørge for, at flere unge også bliver aktive i foreningslivet. 

Chris Preuss
Formand, Dansk Ungdoms Fællesråd

En politisk vækket ungdom
Den nye DUF-formand vil desuden sætte klimaet på dagsordenen, da det på tværs af paraplyorganisationens medlemsorganisationer er noget, der vækker bekymringer hos de unge. 

"Jeg kan mærke en ungdom, der virkelig er blevet politisk vækket. Dét engagement skal vi samle op, og vi skal sørge for, at flere unge også bliver aktive i foreningslivet. For gennem foreningerne kan vi skabe de største forandringer i samfundet," siger han.

Chris Preuss har siddet i DUF's styrelse og forretningsudvalg siden 2015 og var landsformand for Venstres Ungdom fra 2015 til 2017.

Han er uddannet folkeskolelærer fra Københavns Professionshøjskole i 2019 og har siden 2018 arbejdet som erhvervspolitisk konsulent hos Landbrug & Fødevarer.

Dansk Ungdoms Fællesråd omfatter 78 medlemsorganisationer og deres mere end 600.000 medlemmer. 

0:000:00