Trads: Dansk Folkeparti stikker sit grimme ansigt frem

KLUMME: Dansk Folkeparti viser sit sande ansigt, når det handler om at tilsvine herboende muslimer. De skelner ikke mellem dem, der er danske statsborgere, og dem, som ikke er. Signalet er klart: Muslimer bliver aldrig danskere!

Der er stadig flere, der insisterer på, at Dansk Folkeparti bestemt er et stuerent parti – men hvis man vitterligt mener, at alt er fjong, så må det være, fordi man lukker øjnene for alle deres voldsomme udtalelser.

Tag bare Susanne Eilersen, medlem af partiets hovedbestyrelse siden 2004, viceborgmester i Fredericia siden 2014 og folketingsmedlem siden 2015, som blev så forbandet over et avisportræt af Nadia Nadim, stjernen på kvindelandsholdet, at hun på Facebook udbrød:

”Helt forudsigeligt at pressen skal fremhæve en udlænding som noget særligt, er ved at være godt træt af det.”

Den form for nedladende kommentarer over for flygtninge – og selvsagt muslimer i al almindelighed – er standardvare på Dansk Folkepartis hylder. Denne her gang ramte DF-populisten bare forkert, fordi Nadim under EM i fodbold var blevet elsket af danskerne.

Fru Eilersen blev udsat for noget af en shitstorm – ja, selv folketingsmedlemmer fra andre partier kritiserede en DF’er for at være gået for langt, hvilket efterhånden er en sjældenhed. Derfor – tror jeg – valgte hun at slette sin update. Timingen af tilsviningen var forkert.

Virkeligheden er jo, at det, som Eilersen udbrød, er udtryk for Dansk Folkepartis åbenlyse holdning: En muslimsk flygtning bliver aldrig til en rigtig dansker – i hvert fald ikke i første, anden eller tredje generation – uanset om personen er dansk statsborger. 

Den grimme udtalelse fra Eilersen står langt fra alene – for tænk bare på tre episoder fra de forløbne måneder fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen, udlændingeordføreren, som afskyr muslimer endnu mere end de fleste af hans partifæller:

Først afviste Henriksen i et tragisk tv-øjeblik at anerkende, at elevrådsformanden fra Langkjær Gymnasium var dansker – på trods af at Jens Philip Yazdani har en dansk mor, er dansk statsborger, ja, han har endda fortalt, at han både drikker øl og nøgenbader!

Så stod Henriksen i spidsen for en diskriminerende vedtagelse i Folketinget, som egentligt handlede om bekymring for ghettodannelse, men som endte med at lade forstå, at blå blok (som her burde hedde sort blok) ikke mener, at andengenerationsdanskere er danskere!

Endelig krævede Henriksen for nylig, at Danmarks Statistik ikke længere nøjes med at registrere efterkommere af indvandrere i anden generation, men nu også i tredje generation af den årsag, at Dansk Folkeparti vil blive ved med at kunne spore disse ’efterkommere’!

Det sidste minder mig om årsagen til, at Poul Nyrup Rasmussen i sin tid stemplede Dansk Folkeparti som ’ikke-stuerent’ – nemlig at Pia Kjærsgaard dengang krævede, at hele familier skulle udvises, hvis bare én af dem begik kriminalitet, eksempelvis søn, far og bedstefar.

Dansk Folkeparti stikker hele tiden sit grimme ansigt frem, når det handler om at mistænkeliggøre og tilsvine herboende muslimer – og de skelner ikke mellem dem, der er danske statsborgere, og dem, som ikke er. Signalet er klart: Muslimer bliver aldrig danskere!

Nogle gange tænker jeg på, hvad typer som Susanne Eilersen, Martin Henriksen, og hvad de nu ellers hedder, tænker, når de ser sig om i Folketingssalen – og ser den ene ’udlænding’ efter den anden, vel og mærke efter deres egen definition:

De Konservatives Naser Khader – søn af to palæstinensisk-syriske indvandrere! Socialdemokratiets Yildiz Akdogan – datter af to tyrkiske indvandrere! Socialdemokratiets Lars Aslan Rasmussen – søn af en dansk mor og en kurdisk far!

Og ud over hvad DF’erne mon måtte tænke om disse ’udlændinge’ i Folketinget, så må det edderbankemig være underligt at være Khader, Akdogan eller Aslan, som skal finde sig i den slags mistænkeliggørelse.

Hvorfor er det så svært at anerkende det helt simple:

Man er dansker, hvis man er dansk statsborger.

Og i øvrigt: Ingen er mere dansk end skønne Nadia Nadim.

-----------

David Trads er skribent, Altinget m.fl., studievært, Radio24Syv, fhv. udviklingsdirektør, Metro International. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Lars Tvede: DR genudsender bevidst Cortzens løgne om Schweiz Lars Tvede: DR genudsender bevidst Cortzens løgne om Schweiz Næste artikel Cordua: Thulesen Dahl presser LA i bund Cordua: Thulesen Dahl presser LA i bund
Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

PRESSEMØDE: Fem kommuner følger i Aarhus’ fodspor og får et krav om mundbind i al offentlig transport. Det oplyser regeringen efter et pressemøde, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har orienteret om en stigning i antallet af coronasmittede, der giver ”grund til bekymring”.