Trads: Støjberg skader Danmarks omdømme helt alene

KLUMME: Når Helveg, Auken og andre gør opmærksom på, at de ikke bryder sig om regeringens politik, ja, så udnytter de blot deres ytringsfrihed. Det er regeringen og Støjberg alene, som er med til at skade Danmarks omdømme, skriver David Trads. 

Jeg ved ikke, hvor stærk alle er til tysk, men når Der Spiegel, nyhedsmagasinet, som er et af Europas mest toneangivende, vælger denne overskrift på en stor artikel om Danmark, ja, så kan alle vist godt følge med:

"Dänemarks Migrationsministerin Støjberg: Maximal abschrenkend."

Det sidste ord betyder ’afskrækkende’ – og det rammer ganske præcist det budskab, som Inger Støjberg afleverer på vanlig direkte facon til Der Spiegels udsendte:

"Wir tun das Maximale, damit es nicht attraktiv ist, nach Dänemark zu kommen"

Oversat til dansk:

"Vi gør det maksimale for at sikre, at det ikke er attraktivt at komme til Danmark!"

Enhver, der kender til branding, ved, at det er særligt vigtigt, hvis man kun sjældent får chancen for at positionere sig, at man nøje overvejer, hvad man siger. Normalt får Danmark ikke ordet i internationale medier, så det indtryk, der står tilbage, når det så sker, står meget stærkt.

I Tyskland, Danmarks vigtigste samhandelspartner, står ’afskrækkende’ og ’maksimalt uattraktivt’ nu som det, man husker os for. Efter Støjbergs svada kom vi i øvrigt også i Stern, et andet ugemagasin, der skrev om ’Der absurde Frikadellenkrieg in Dänemark.

Ikke alt er godt i Danmark
Jeg havde netop stavet mig igennem en stribe tyske artikler om Danmark, da jeg så udenrigsminister Kristian Jensen (V) klynke på TV 2 News over, at han skal stå skoleret i Europa-Parlamentet, som er bekymret for den danske udlændingepolitik:

”Jeg ærgrer mig mest af alt over, at meget af den omtale, der er negativ mod Danmark, det er igangsat af danske politikere, der er uenige med vores linje,” sagde han med tydelig adresse til Radikales Morten Helveg Petersen og SF’s Margrete Auken i Europa-Parlamentet.

”Jeg synes egentlig, at man skulle tale Danmark op. Vi gør rigtigt mange gode ting i Danmark,” tilføjede udenrigsministeren.

Det er helt rigtigt. Vi gør mange gode ting i Danmark. Et af de lande, der tager fleste flygtninge. En af de nationer, som giver mest i ulandsbistand. Men ikke alt er godt i Danmark – og intet har, så længe jeg kan huske, skadet Danmarks omdømme mere end det, som er sagens kerne:

Smykke-loven
Lovforslag L87, der blandt mange stramninger i udlændingeloven handler om, at staten kan inddrage værdigenstande fra flygtninge, heriblandt smykker.

Hvem har stillet lovforslaget? Er det Helveg og Auken? Nej, det er selvfølgelig Venstre-regeringen selv – anført af udlændingeminister Støjberg. Vi husker alle, hvor forvirrende regeringen har været i dens kommunikation af, hvad der kan inddrages.

Justitsminister Søren Pind (V) fastslog på DR, at ’vi taler om en situation, hvor en mand kommer gående med en kuffert fuld af diamanter,’ mens Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, mente, at det ’i nogle tilfælde … kunne være fair nok' at tage selv vielsesringe.

Under alle omstændigheder har selve tanken om at tage værdigenstande fra folk på flugt rystet omverdenen. I New York Times og Washington Post er vi sat i bås med Ungarn og Polen, to fremmedfjendtlige nationer, og endnu værre: Vi sammenlignes med nazister.

For nylig blev Jacob Ellemann-Jensen, Venstres politiske ordfører, afæsket svar på netop det spørgsmål af en dybt forundret Chistiane Amanpour, stjernejournalist på CNN, i et program, der blev sendt i primetime i USA. Hun begyndte sådan her:

”Lad mig lige sige: Sig, det ikke kan være rigtigt! Hvordan kan dette ske? I hjertet af Danmarks velfærdsstat? I kan da ikke flå værdigenstande væk fra de mest desperate mennesker.”

Ellemann-Jensen svarede, at han var glad for at kunne forklare ’det mest misforståede stykke lovgivning i Danmarkshistorien’, men Amanpour buldrede videre:

”Hvad siger du til, at den tidligere overrabbiner i Danmark siger, at det her frembringer isnende ekkoer af, hvad der skete under Holocaust med jøder, der med magt blev adskilt fra deres besiddelser, før vi alle ved, hvad der så skete?”

Venstres ordfører svarede:

”Jeg tror, at mange mennesker, også her i Danmark, har haft en interesse i at fortælle forkerte historier om det her. Og nej, vi kommer ikke til at tage smykker fra folk. Jeg mener: Det ville jo være vanvittigt. Vi ville aldrig gøre det.”

Så langt, så godt.

Ministeren svarer udenom
Men da Sofie Carsten Nielsen fra Radikale bad Inger Støjberg ’garantere, at danske myndigheder aldrig under nogen omstændigheder vil tage smykker fra flygtninge’, svarede ministeren udenom, da hun nøjedes med at præcisere, hvad regeringen ikke vil tage fra flygtninge:

”Sådanne genstande kan f.eks. være vielsesringe, forlovelsesringe, familieportrætter, hæderstegn og lignende,” lød ministerens skriftlige svar.

Regeringen holder altså stadig muligheden helt åben for, at politiet kan tage smykker fra flygtninge.

Med andre ord:

Det er Støjberg – og Støjberg alene – som skader Danmarks omdømme.

At Helveg, Auken og andre gør opmærksom på, at de ikke bryder sig om regeringens politik, ja, det kaldes ikke landsskadelig virksomhed. Det kaldes politik. Eller mere højstemt: at de udnytte deres ytringsfrihed.

---
David Trads skriver hver mandag klummen 'Hos Trads' i Altinget. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Trads: Hvis Radikale bestemte, ville vi have 100.000 flygtninge Trads: Hvis Radikale bestemte, ville vi have 100.000 flygtninge Næste artikel Trads: Liv i Konservative – skarpt skatteudspil Trads: Liv i Konservative – skarpt skatteudspil
 • Anmeld

  Claus Sønderkøge

  ARD og ZDF er medierne man skal følge

  Trist Trads at du løber med på den bølge. Den vice-ansvarshavende chefredaktør som har skrevet artiklen i Stern er altid levende gæst i talkshows og meget pro-aktiv i sine synspunkter. Han har altid fakta i orden men ideologien synes tvivlsom da han i dette emne lægger sig tæt op ad de kirkelige kredse som han normalt fnyser over.

  Jeg kan ikke se hvem der står for artiklen i Der Spiegel, men det er jo et medie med en nedadgåene trend og en en stor udskiftning blandt ledende medarbejdere.

  Men det hele skyldes sikkert dårlig information. Danmarks holdning til økonomi hos migranter følger ganske nøje de regler som gælder i såvel Østrig som Tyskland. Beløbsstørrelserne der er på ca. det halve niveau af hvad der gælder i Danmark nu. Så Danmark har ikke noget dårligt ry og nævnes slet ikke i ARD og ZDF hvor de er mest interesseret i Landdagsvalgene i marts i hvorvidt AfD kommer over eller under 10% og derfor hvorvidt Seehofer vil gøre alvor af truslen om koalitionsbrud hvilket formodentling vil sende EU til tælling.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge

  Internationale medier kender kun Margrethe i Danmark

  Jeg har lige checket nedenstående internationale medier. Ingen havde nogen historier om Danmark eller Skandinavien. Kun enkelte mindre artikler om emnet migranter og da var det Grækenland som var i fokus.

  Gazeta Wyborga, The Guardian, Daily Telegraph, China Daily Europe, New York Times Europe, La Repubblica, La Liberation, El Pais, Frankfurter Allgemeine

 • Anmeld

  ole rasm

  Calais

  Borgere i byen Calais slås nu med migranter i teltlejre i gaderne. Vi taler om + 6000 migranter for ingen søger asyl. Problemerne har vokset sig store over en periode på 15 år, uden nogen har gjort noget ved det. Jeg synes, at Inger Støjberg gør et fortrinligt og sobert stykke arbejde for Danmark, og vi må håbe på EU snart vågner. Hvis Auken og Trads har problemer med det, så synes jeg det er ret ligegyldigt, og jeg forstår ikke de får så megen omtale.

 • Anmeld

  Tommy Jensen

  Trads skader med end Støjberg....

  Kære Trads!

  Gå ud og kast dine frø nu.. Det siges ukrudt spire dårligt i milde vintre...

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen.

  Trads.

  David Trads udspyr som sædvanligt sit indædte had til ALT hvad der ligger til højre for SF og De Radikale.
  Jeg mener at uauset hvad udenlandsk presse siger om os, så skal vi bare springe op og falde ned på det.
  Jeg er stolt over at vi har en regering som tør gå i mod alt, som ingen andre tør gøre fordi man skal være, åh, så humane så det nærmer sig det vamle.
  Skam er bare at vi ikke går videre i vores bestræbelser på at standse tilstrømningen af asylsøgere, men det må vi jo ikke for EU. Nej , føj da.

 • Anmeld

  svend aage bek

  Støjberg

  Må vi ikke snart blive fri for disse ensidet nedgørelse af regeringsmedlemmer. En ting er, at man ikke kan lide en person, men når udtalelserne er med til uberettiget at skade
  vort land, alene på grund af personlig fnidder. Lad os værne og beskytte vort land.

 • Anmeld

  Vagn Ry

  Venstres tiltag og skyld

  Venstre har gjort sig megen umage for at skræmme flygtninge væk fra Dk, det har enhver kunnet følge, med bl.a. absurde regler om at konfiskere smykker, og den langt værre, familiesammenføring kan først ske efter tre år!

  At det har smittet af på EU og andre landes holdning til Dk er helt naturligt, og det har, i modsætning til hvad Claus Sønderkøge tror, været flittigt omtalt i medier som Washington Post, New York Times (USA-udgaven) og le Monde.

  Hvis man har fulgt bare lidt med, kan man se at der er anderledes massive problemer for flygtningene i Europa, inden de når Dk, de bliver bl.a. bestjålet af politi og grænsevagter undervejs.

  Så deres kufferter "fyldt" med guld-Rolexure, diamanter mv vil forlængst være tomme inden de når hertil.

  Har nogle af dem større værdier, vil de selvfølgelig få et familiemedle til at sende pengene via en af de mange money-transfer kiosker, efter de har fået ophold i landet, det kræver ikke den store ledvogtereksamen at regne den ud!

  Skylden for den dårlige presse mv. "vi" har fået ligger entydigt hos Venstre, Trads refererer bare virkeligheden!

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  Inger Støjberg beskytter Danmark

  Måske kunne man lade den alt for "frelste" forargelse hvile et øjeblik, og i stedet fokusere på de enorme migrationsproblemer Danmark og de øvrige lande i EU står med? Fx EUs hidtidige, fatalt manglende evne til at sikre vores ydre grænser! Eller den voksende islamisering af de vestlige demokratier?

  Måske kunne man gøre sig helt klart, hvor langt ned i velfærd man er villig til at gå for at finansiere omkostningerne af migranternes mestendels illegitime ophold her i Danmark? Jeg vil - som de fleste andre danskere - gerne hjælpe humanitært, men da ikke udtømme midlerne til fx vores sundheds- og plejesystem ved at betale opholdet for andre nationers borgere her hos os, - migranter, som ofte er os fjendtligt stemt. Hvem skal betale for flygtningenes midlertidige ophold, når alle ved, at der kun er få arbejdspladser til dem i den virkelige verden?

  Skal migranter ikke fra dag et vide, at Danmark ikke er et tag-selv-bord?

  Gud ske lov har Inger Støjberg rigtig mange støtter også blandt centrum-venstre kræfterne.

 • Anmeld

  hans pedersen

  De skyldige !!!!.....

  Med mindre en et Mandat blev Statsminister Helle T. S. underkendt. Den største politiske katastrofe i nyere tid !!!!.....Der er mange tror jeg der har " skyld " men det er jo demokratiets vilkår ! som heldivis er Dansk helt ud til hver afkrog i Danmark.!!..hp

 • Anmeld

  Poul B.

  Trads er et psokologisk tilfælde...

  ...eller hedder det psykosomatsk? (Årsagen til psykosomatiske sygdomme menes primært at bero på en trang hos visse personer til at opnå social kontakt og følelsesmæssig omsorg).
  Samtidig har Trads ingen empati, men opnår en art seksuel ophidselse, når han trutter i sin basun. Glem ham!
  Årsagen til at medierne giver ham plads er, at en meget stor gruppe mennesker tænder på vold, mord, krig og krimier. Her får de deres 'gib'!
  Igen: Glem Trads! Jeg giver det løfte her, at jeg aldrig vil skrive hans navn mere.
  Tak fordi du læste med....

 • Anmeld

  Børge Hansen

  Skyd ikke budbringeren.......

  Trads opfinder eller digter ikke! Indholdet er fakta, men man kan selvfølgelig altid skyde budbringeren - budskabet består dog alligevel.
  Resultatet af regeringens fremturen er et katastrofalt tab af anseelse.

 • Anmeld

  olerasm

  David Trads

  David Trads er en medløber for andres synspunkter. Jeg tror ikke han ejer et synspunkt selv. Det slår han sig op på, og ser han hvorhen bolden ruller. David Trads er et regulært nul. Det har han bevidst på 24/7, hvor han afbrød folk som det passede ham. Til venlig orientering Børge Hansen.

 • Anmeld

  arne lund

  Nyt fejlskud fra Trads

  At koge det hele ned til, at det blot er regeringen og Støjberg, der skader Danmark, er en forsimpling af de utilstedelige. Ønsketænkning hos Trads, eller et forsøg på at aflede opmærksomheden fra det Socialdemokrati, som Trads er medlem af.

  Den førte politik støttes af et solidt flertal i Folketinget - dvs. Venstre, DF og SD + div halehængspartier. Hertil kommer at de fleste medier bakker op om den førte kurs.

  Jeg undres over, at Altinget kan bruge en klummeskriver med et så tæt partitilhørsforhold, som Trads. Det næste bliver vel, at man ansætter Naser Khader som udenrigspolitisk kommentator.

 • Anmeld

  Marianne

  Støjberg

  Hun er en af de ganske få politikere i vores vattede folketing, der tør stå ved sine meningers mod.

 • Anmeld

  Helle

  Politik er regeringen Løkkes ansvar.

  Løkke gemmer sig, det gør han altid, når der falder tæsk ned, og lader sine tro støtter her Inger S klare fronten. Men så længe ingen andre har nogen løsninger, som virker effektivt og kan begrænse antallet, som jo er et problem, uanset hvilket parti, man tilhører, så synes jeg ikke man kan klandre nogen ud overr egeringen som fremsætter lovforslaget for at tække DF. Den smykkelov skal væk. Og erstattes af noget mere begavet. Og husk så det er max 20 % som skal vente 3 år, ikke de 80 % som får asyl og ophold og familien hertil som før.
  Det er den mest forfærdelige regering i mands minde. Og Lykketoft, har i privat regie sagt det klart, men han burde aldrig have sendt talen ud. Hykleriske Venstre som kaldte HTS det værste i medierne og andre steder, skal vist ikke tale om undskyldninger. De sagde det offentligt, og det var spin og løgne, her er det sagt i vennelag og privat. At Berlingske overhovedet trykker en privat tale fatter jeg ikke de, ligner her E.B. Lykketoft kan privat mene hvad han vil, men ellers bør han som alle andre tænke før han taler offentligt.