Tuborgfondet vil opfylde unges drømme for en million kroner hver måned

STRATEGI: Med en drømmepulje på 12 millioner kroner skærper Tuborgfondet sit fokus på unge mennesker. De unge skal kunne indsende deres projektdrømme og inden for en uge have svar på, om de bliver opfyldt.

Med en ny pulje vil Tuborgfondet støtte unge, der vil lave events, skabe nye bevægelser eller udbrede nye bæredygtige produkter. 
Med en ny pulje vil Tuborgfondet støtte unge, der vil lave events, skabe nye bevægelser eller udbrede nye bæredygtige produkter. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Har du ideen til, hvordan skolens kantinedrift kan blive mere bæredygtig? Eller går du og en gruppe venner med en drøm om at skabe en bevægelse, der kan få politikerne til at tage klimaet mere alvorligt?

I begge tilfælde er Tuborgfondets revision af strategien godt nyt for dig. For fondet opretter nu en drømmepulje på 12 millioner kroner om året, som du og andre unge mellem 16 og 30 år kan søge om penge til at gøre jeres drømmeprojekt til virkelighed.

”Det er de unge, der skal arve jorden efter os. Derfor vil vi også gerne støtte dem i at gøre deres drømme til virkelighed,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

Det skal være let og gå hurtigt
Tanken med puljen er, at det skal være let for de unge at søge og hurtigt at få enten et afslag eller pengene i hånden. Derfor er er der ikke noget krav om lange, udførlige projektbeskrivelser. Og samtidig garanterer Tuborgfondet, at alle ansøgere får svar inden for en uge.

Vi tror på, at de mange små ringe i vandet skaber en forandring.

Peter Giacomello
Sekretariatschef, Tuborgfondet

”Drømmepuljen er til initiativer for unge mennesker og af unge mennesker. Og når vi siger, at vi vil de unge, så må vi også indrette os på deres præmisser. Derfor er det op til os at sørge for, at pengene hurtigt kommer ud at arbejde,” siger Peter Giacomello.

Vi accepterer en relativt stor risiko
Med det udgangspunkt hører Drømmepuljen også til i den mere risikobetonede ende. En del projekter vil formentlig have et kortere perspektiv og tage udgangspunkt i, hvad unge er optaget af her og nu, erkender Peter Giacomello. Men det følger med, når man vælger at henvende sig til unge.

”Unge har ikke samme erfaring som folk over 30. Og der er også meget trial and error i ungdomslivet. Man hopper måske ind på et studie og finder ud af, at det ikke er noget for en, eller man hopper rundt fra interesse til interesse,” siger han og tilføjer:

”Vi vil gerne være åbne, modige og samarbejdsvillige. Og vi vil også være en fond, der i hvert fald i disse midler accepterer en relativt stor risiko for, at ikke alle projekter er blivende.”

Ringene i vandet
Tilsvarende vil der ikke blive evalueret på effekten af projekterne. Det giver ikke mening at sætte et større måleapparat op for at evaluere på bevillinger, som fondet forventer i gennemsnit vil ligge i størrelsesordenen omkring 30.000 kroner. Derimod tror Tuborgfondet på at skabe impact gennem mange mindre dryp, der skaber ringe i vandet.

Dokumentation

Fakta om Tuborgfondets strategi 2020-25

Fremover støtter Tuborgfondet indenfor fire indsatsområder:

  • Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv
  • Entreprenørskab – rum for grønne idéer
  • Demokrati – næste generations stemme og deltagelse
  • Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik

For at opnå støtte skal ansøgninger ligge inden for et af de fire indsatsområder.

Alle kan sende en ansøgning til Tuborgfondet, enten i form af en projektidé til større projekter (over 100.000 kr.) eller gennem Drømmepuljen som er øremærket aktiviteter af og for unge mellem 16-30 år. (Op til 100.000 kr.)

Kilde: Tuborgfondet

 


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00