Udflyttet styrelse har fået 1.534 ansøgninger til nye stillinger

REKRUTTERING: Ansøgertallet viser, at Miljøstyrelsen er en attraktiv arbejdsplads, mener direktør. Djøf-formand er bekymret over udsigten til videnstab, når erfarne medarbejdere stopper. 

Rekrutteringen til Miljøstyrelsen er sket i samarbejde med Syddansk Universitet.
Rekrutteringen til Miljøstyrelsen er sket i samarbejde med Syddansk Universitet.Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

I disse uger arbejder Miljøstyrelsen på at besætte cirka 70 stillinger inden for naturfag, jura, økonomi og IT. 1534 ansøgere har søgt stillingerne, som blev slået op sidst i marts.

De mange jobopslag er et resultat af, at Miljøstyrelsen primo 2019 skifter adresse fra Haraldsgade i København til Tolderlundsvej i Odense. Det har fået en række medarbejdere til at sige op.

"Det understreger, at styrelsen ses som en attraktiv arbejdsplads, og vi står nu med et varieret og stærkt ansøgerfelt," udtaler direktør i Miljøstyrelsen Lars Hindkjær i en pressemeddelelse og tilføjer, at rekrutteringen er sket i samarbejde med Syddansk Universitet og Odense Kommune.

Hos fagforbundet Djøf er de ikke imponerede over ansøgertallet:

Fakta
I Miljø- og Fødevareministeriet er der i alt 4300 medarbejdere. Med Miljøstyrelsens flytning fra København til Odense vil andelen af ministeriets arbejdspladser uden for København stige fra 58 procent til 68 procent. 

"Det lyder ikke af helt vildt mange i mine ører – i snit 21 per opslået stilling. Ud af de 1500 vil en del være nyuddannede, og det er dejligt, at de får mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet," siger formand for Djøf Offentlig, Sara Vergo, til Altinget.

Hun peger på, at de opslåede stillinger tyder på, at en del af Miljøstyrelsens medarbejdere ikke flytter med til Odense.

Det lyder ikke af helt vildt mange i mine ører.

Sara Vergo
Formand, Djøf Offentlig

"Den anden side af det er, at mange af eksperterne ikke flytter med. Det har også bekymret Miljøstyrelsen, ved jeg. Regeringens egen erfaringsopsamling fra flytterunde 1 viste også, at det er svært at rekruttere erfarne akademikere til de udflyttede styrelser."

Stor personaleudskiftning i udflyttede styrelser
Tal fra Moderniseringsstyrelsen har tidligere vist en markant stigning i personaleomsætningen i de udflyttede styrelser. 

Djøf følger udviklingen og vurderer, at rekrutteringen generelt går godt.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00