Ugen, der kommer: Digitale børn, brune gymnasier og forhandlinger i ministeriet

OVERBLIK: Ugen, der kommer, byder på nye diskussioner om fordelingsregler for gymnasierne og en konference om teknologi i undervisningen. Og så fortsætter forhandlingsføljetonerne i Undervisningsministeriet. 

Hvordan påvirker digitaliseringen og de unges brug af medier den daglige undervisning? Det er et af spørgsmålene, når Det Pædagogiske Selskab inviterer til temadag onsdag. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh Ritzau/Scanpix.&nbsp;<br>
Hvordan påvirker digitaliseringen og de unges brug af medier den daglige undervisning? Det er et af spørgsmålene, når Det Pædagogiske Selskab inviterer til temadag onsdag. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh Ritzau/Scanpix. 
Malte Bruhn

Det er mandag, weekenden er forbi, og en nye uge i den uddannelsespolitiske verden står for døren. 

Altinget: uddannelse giver dig overblikket.

Vi starter i Folketingets Undervisningsudvalg.  

Tirsdag: Møde i Undervisningsudvalget om fordeling af gymnasieelever
fordelingen af gymnasieelever bliver mere og mere skæv på landets gymnasier. De 'brune' gymnasier bliver 'brunere', og de hvide vice versa. Det er et problem, der skal løses politisk og hellere i dag end i morgen. Det er budskabet fra Danske Gymnasier (DG) og Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) til politikerne i Undervisningudvalget, når de to organisationer tirsdag har foretræde i udvalget. 

På mødet vil Annette Nordstrøm (formand for GL) og Birgitte Vedersø (formand for DG) fremlægge "en række idéer og løsningsforslag til en bedre elevfordeling samt en opfordring til politisk handling."

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har allerede meldt ud, at der ikke kommer en politisk løsning på denne side af valget. Dette til stor ærgelse i oppositionen og hos regeringspartnerne i Venstre, der ønsker en model, hvor regionsrådene får ret til at fordele elever, hvis gymnasierne ikke kan blive enige. 

Aula og tysklærere
Efterfølgende kommer it-firmaet Kombit en tur forbi undervisningudvalget. De skal orientere udvalget om en række af de problemstillinger, der kommer i forhold til børns personfølsomme data, når skolernes nye kommunikationsplatform, Aula, går i luften næste sommer. 

På mødedagsordenen finder man også et punkt om tyskfagets udfordringer i folkeskolen. Og i den forbindelse slår udvalgte medlemmer fra Tysklærerforeningen et smut forbi Undervisningsudvalget. 

Mødet starter klokken 14. 

Dokumentation

Ugen, der kommer

Tirsdag 13.11.: Møde i Undervisningsudvalget

Tirsdag 13.11.: Forhandlinger om erhvervsuddannelser i Undervisningsministeriet 

Onsdag 14.11.: Temadag om digital vækst i undervisningen 

Torsdag 15.11.: Folkeskoleforhandlinger i Undervisningsministeriet 

Lørdag  17.11.: Venstre holder landsmøde i Herning. 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00