Podcast fra topmødet: Derfor nægter Europas ledere at bøje sig for briterne

PARLAMENTET #101: Storbritannien og EU virker meget tæt på at opgive en aftale om fremtidens forhold efter et topmøde, der ikke rokkede en millimeter på kravene til London. Hør hvorfor i ugens podcast, hvor vi også taler om klimamål og covid-koordination. 

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

”Enten så handler vi med hinanden på en fair og ordentlig måde, eller også gør vi ikke. Så banen for kompromiser er ikke særlig stor.”

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen (S) under de seneste dages EU-topmøde, hvor hun har diskuteret Brexit med de andre ledere.

Selv om der kun er ganske få uger tilbage til at lave en fremtidsaftale om handel og fiskeri, inden briterne er helt ude 1. januar 2021, så er der ingen tegn på kompromis hverken i London eller i Bruxelles.

”Vores position har været krystalklar siden Dag 1 i de her forhandlinger: Hvis I vil have adgang til vores marked med 450 millioner indbyggere, så skal der være fri og fair konkurrence,” sagde EU’s chefforhandler, Michel Barnier, torsdag aften.

Fredag reagerer den britiske premierminister, Boris Johnson, med lige så uforsonlige toner fra London.

Hvad så? Er det slut? Hvor er hovedproblemerne i forhandlingernes slutspurt? Hør om alt det og meget mere i ugens europæiske podcast, hvor Altingets eksperter finkæmmer topmødets emner fra covidkrise til klimamål og Brexit.

Du kan også høre et interview med den radikale europaparlamentariker Morten Helveg Petersen, der som eneste dansker sidder i parlamentets koordinationsudvalg om forhandlingerne med Storbritannien.

 

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

Forrige artikel Ugens Europa-podcast: Er unionen stadig åben for nye medlemmer? Ugens Europa-podcast: Er unionen stadig åben for nye medlemmer? Næste artikel Podcast: Kendte S-profiler og ukendte byrødder i spil. Hvem skal afløse Frank Jensen? Podcast: Kendte S-profiler og ukendte byrødder i spil. Hvem skal afløse Frank Jensen?