Ugens EU-podcast: Hvordan inficerer coronavirussen de europæiske demokratier?

PARLAMENTET LOCKDOWN #2: Videotopmøde med skænderi om finansiel solidaritet i en uge, hvor propagandakrig breder sig sammen med hårde indgreb i medlemslandenes retssamfund. Hør om det i podcasten, hvor en tidligere EU-chef også kritiserer manglen på fælles sundhedspolitik.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

Endnu en speciel uge for EU-nationerne er ved at gå på hæld.

Nye stramninger er blevet gennemført i landene, og flere borgere er blevet smittet med coronavirus.

De sundhedsmæssige konsekvenser er åbenlyse. Men det har også konsekvenser for økonomien, for de europæiske demokratier, for retssamfundene – og så er det måske begyndelsen til en ny propagandakrig på tværs af verden.

Der er store omvæltninger i gang, og coronakrisen bør også være startskuddet til, at de europæiske nationer sætter gang i at styrke det sundhedsmæssige samarbejde.

Det mener Claus Haugaard Sørensen i hver fald. Han er tidligere generaldirektør i EU-Kommissionen og tidligere rådgiver for Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Arbejdet med et styrket sundhedssamarbejde var faktisk allerede på tale for omkring tyve år siden, men dengang blev det ikke til mere end snak.

“Men nu synes jeg faktisk, at næste gang er kommet. Nu burde man sætte sig ned og se at få det her bragt i orden,” siger Claus Haugaard Sørensen.

Du kan høre et interview med ham i dagens udsendelse.

Din vært er som vanligt Thomas Lauritzen, og han er flankeret af EU-redaktør Rikke Albrechtsen.

De giver dig et overblik over ugen, der er gået i det nedlukkede Europa, og et overblik over det video-topmøde, som stats- og regeringscheferne afholdt torsdag aften, hvor gamle uenigheder brød ud i lys lue.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

Forrige artikel Podcast med Holstein: Opgør med embedsmænd fik en tand for meget Podcast med Holstein: Opgør med embedsmænd fik en tand for meget Næste artikel Podcast: Bør Europa have et fælles epidemiberedskab? Podcast: Bør Europa have et fælles epidemiberedskab?
Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

ERSTATNING: Et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, som sikrer knap 19 milliarder i erstatning til danske minkavlere og følgeerhverv. Over de næste ti år skal avlerne kompenseres for aflivningen af alle mink i kampen mod coronasmitte.