Ugens Europa-podcast: Er der en ny horisont for Vestager i EU’s forandrede politiske landskab?

PARLAMENTET#67: Resultatet af valget til Europa-Parlamentet skaber en ny magtbalance, som Frankrigs præsident Macron kan bruge til at placere Margrethe Vestager i toppen af EU – hvis han virkelig vil. Hør analysen af søndagens valg og tirsdagens ekstraordinære topmøde efter en dramatisk uge i europæisk politik.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

På hvor mange forskellige måder kan man egentlig sige ’Margrethe Vestager’? I denne uges europæiske podcast fra Altinget kan du høre en hel flok journalister fra en række europæiske lande gøre forsøget.

Du kan også høre rækken af korrespondenter fra Tyskland, Spanien, Holland, Storbritannien, Frankrig, Italien, Østrig og Polen fortælle, hvordan de ser danskerens chancer for at blive formand for EU-Kommissionen. Det virker nemlig ikke længere helt urealistisk, at det kunne ske.

Mens de 28 EU-landes stats- og regeringsledere tirsdag aften var samlet til et ekstraordinært topmøde om europaparlamentsvalgets betydning for valget af Unionens nye topchefer, benyttede podcastvært Thomas Lauritzen lejligheden til at gå rundt og forstyrre de udenlandske kolleger i pressecenteret.

Han spurgte for eksempel korrespondenten for den store franske radiostation Europe1 Isabelle Ory, om Frankrigs præsident virkelig vil støtte Margrethe Vestager, eller om Emmanuel Macron hellere vil have franskmanden Michel Barnier til jobbet.

”Min personlige opfattelse er, at han ville foretrække Vestager, fordi hun er yngre, hun er kvinde, og hun er moderne. Jeg tror, det er det image, han ønsker at give Europa,” siger Ory.

Hør om europaparlamentsvalgets resultater, om efterspillet og det nye politiske landskab, der så småt begyndte at tone frem på tirsdag aftens topmøde i denne uges udsendelse fra Bruxelles.

Det var også topmødet, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bare en uge før folketingsvalget på onsdag 5. juni valgte at kaste sin egen støtte ind bag Vestagers forsøg på at spille en rolle i kapløbet.

”Jeg er som dansker glad for, at vi i Margrethe Vestager i den liberale familie har en stærk kandidat til posten som formand for Kommissionen. Og af de kandidater, der i hvert fald for nærværende findes, er hun ubetinget den stærkeste,” siger Lars Løkke i podcasten.

 

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Forrige artikel Valgpodcast: Provokatør og magtmenneske – hvem er Henrik Sass Larsen? Valgpodcast: Provokatør og magtmenneske – hvem er Henrik Sass Larsen? Næste artikel Valgpodcast: Fire ting du skal holde øje med i valgkampens slutspurt Valgpodcast: Fire ting du skal holde øje med i valgkampens slutspurt