Ugens Europa-podcast: Mød Vestagers nye højre hånd i toppen af EU

PARLAMENTET: Den danske EU-ambassadør Kim Jørgensen forlader posten for at lede Margrete Vestagers kabinet i EU-Kommissionen. Hør Jørgensens tanker om skiftet i denne uges podcast, der opdaterer dig på det vigtigste at vide fra ugen i Bruxelles. Også denne gang er der Brexit-drama på programmet.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Soundcloud | Stitcher

For danskere var der én person-nyhed i Bruxelles, der overskyggede de andre i ugen, der gik: Danmarks EU-ambassadør Kim Jørgensen skifter job for i stedet at blive kabinetschef for næstformand Margrethe Vestager i den nye Kommission.

Ham kan du møde i denne uges europæiske podcast, der opdaterer dig hyggeligt og smertefrit på de vigtigste informationer om Danmark og EU.

”Det første år bliver helt utrolig vigtigt for, hvordan den her Kommission kommer til at virke. Og det er derfor, det gælder om at komme hurtigt ud af starthullerne og få sikret max indflydelse i hele den måde, Kommissionen kommer til at virke på,” siger Jørgensen blandt andet i et interview med vært Thomas Lauritzen.

I podcasten gør Lauritzen i det hele taget status over ugen i Bruxelles og omegn sammen med Altingets konstituerede EU-redaktør, Emma Qvirin Holst, og journalist Freja Søgaard.

De opdaterer dig blandt andet på ugens møder mellem den britiske leder Boris Johnson og EU’s topforhandlere, som blandt andet førte til en vred regeringsleder fra Luxembourg og buhråb mod Johnson.

Forhandlingerne bragte ikke parterne nærmere en aftale, som kan træde i kraft ved Storbritanniens exit fra Den Europæiske Union natten mellem 31. oktober og 1. november.

”Var der et totalt gennembrud? Det vil jeg ikke sige,” lød indrømmelsen fra selv Johnson, der ellers gør meget for at give indtryk af, at han hele tiden er på kanten af en ny aftale med EU.

Samtidig tæller resten af Europa dagene til, hvad der risikerer at blive et brat og ukontrolleret Brexit, som også den danske regering i denne uge er begyndt at forberede sig endnu mere på.

”Brexit bliver en kæmpe udfordring, ligegyldig om der er en aftale eller ej. Vi lever af handelen med hinanden. Vi er hinandens naboer,” sagde statsminister Mette Frederiksen (S) under Dansk Industris topmøde i denne uge.

Hør det hele og mere til i denne uges Europa-podcast, hvor der også er nyt om EU's fremtidsbudget og handelsaftaler med Sydamerika.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Soundcloud | Stitcher

Forrige artikel Dagens podcast: Hvordan skal Jakob Ellemann sørge for, at Venstre genvinder magten? Dagens podcast: Hvordan skal Jakob Ellemann sørge for, at Venstre genvinder magten? Næste artikel Dagens podcast: Hvad betyder Ellemann og Støjberg for Venstres fremtid? Dagens podcast: Hvad betyder Ellemann og Støjberg for Venstres fremtid?