Ugens Profil: Hanne Fischer

UGENS PROFIL: Hanne Fischer er direktør i FGU Vestegnen. Hun er cand-scient.pol'er, har en baggrund i højskolen og en drøm om, at få alle unge til at lykkes.

Foto: Pressefoto/FGU Vestegnen
Martine Seedorff Perregaard

Navn  
Hanne Fischer 

Uddannelse  
Cand.scient.pol. 

Job  
Direktør FGU Vestegnen, formand for direktør-rektorkollegiet FGU Danmark. 

Tidligere job  
Højskoleforstander, uddannelsesdirektør.

Hvilken uddannelse ville du tage, hvis du skulle gøre det hele om?  
Jeg ville ikke gøre noget om – jeg har været meget tilfreds med min kandidat i statskundskab, der har givet mig et solidt fundament til arbejde både strategisk, organisatorisk og politisk.

Hvad har du brugt mest arbejdstid på det seneste år?  
Det sidste år har været en stor øvelse i at bygge FGU-skibet, mens vi sejler. 

FGU’erne fik nøglerne 1. august og ugen efter troppede vores elever op. Så det at skabe rammerne for, at der kunne tages hånd om vores nye elever, mens vi kæmpede for overhovedet at have en infrastruktur, der kunne håndtere alt fra lønudbetalinger til at have fungerende telefoner, har været en stor opgave. Vores økonomi har også været en kæmpe udfordring og pludselig væltede Corona ind over os, hvilket skabte et helt nyt sæt udfordringer i forhold til fx at håndtere undervisning på distancen og skulle give standpunktskarakterer i stedet for de planlagte prøver.  

Hvad kommer du til at bruge mest arbejdstid på det næste år?
Det næste år kommer til at stå i udviklingens tegn. Vi skal udvikle vores professionsidentitet og den særlige pædagogik og didaktik, vi har behov for, og som er det helt særlig på FGU’erne – og jeg glæder mig til at omsætte den gode politiske vilje på området til konkrete mål. Vi kommer også til at bruge rigtig meget krudt på at skabe gode, solide samarbejder med de kommunale ungeindsatser (KUI) – og dét glæder mig virkelig. 

Beskriv din stilling med én sætning.  
Mit arbejde er at nå vores målsætning i FGU Vestegnen: ”Hos os lykkes alle unge”. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00