Ulla Tørnæs er Venstres nye forskningsordfører

VIDEN: Venstre har sat Ulla Tørnæs på posten som uddannelses- og forskningsordfører. Hun ser frem til arbejdet, som hun mener handler om at sikre fremtidens nødvendige viden og kompetencer. 

Erfarne Ulla Tørnæs (V) er blevet konstitueret på både nye og gamle politikområder. 
Erfarne Ulla Tørnæs (V) er blevet konstitueret på både nye og gamle politikområder. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Astrid Johanne Bjørnskov

Ulla Tørnæs (V) er ikke fremmed for hverken forskningsområdet eller uddannelsesområdet. Nu ser hun frem til igen at arbejde med uddannelsespolitik og tage fat på arbejde med forskningspolitik.

"Det er et supervigtigt politisk område, da det i høj grad handler om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden, og hvordan vi sikrer den viden og de kompetencer, som fremtidens arbejdsmarked vil efterspørge. Det er også et område, som i højere grad skal være med til at skabe et Danmark i bedre balance," skriver Ulla Tørnæs på sine facebookside.

Erfaringen fra forskningsområdet har hun fra sin tid som uddannelses- og forskningsminister fra 29. februar 2016 ‒ 28. november 2016. 56-årige Ulla Tørnæs har imidlertid været minister ad fire omgange, hvor hun især har arbejdet med udviklings- og uddannelsespolitik.

Huskes for udskældt gymnasiereform 
Fra 2001 til 2005 var Tørnæs undervisningsminister i Anders Foghs regering. Mest markant har hun netop i funktion af undervisningsminister stået for den udskældte gymnasierreform fra 2005. 

Reformen var en monumental ændring af især det almene gymnasium, der blev gjort til selvejende institutioner og fik udvidet antallet af studieretninger betragteligt. Samtidig rummede reformen et stort fokus på tværfaglighed, hvilket kom til udtryk i et halvt års obligatorisk grundforløb samt det hyppigt udskældte fag almen studieforberedelse (AT).

{{toplink}}
Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Udviklingsminister ad flere omgange  
I 2012 var det tilsyneladende farvel til landspolitik for Ulla Tørnæs, der på daværende tidspunkt også have tjent som minister for udviklingsbistand i perioden 2005 til 2010.

Hun ville i stedet stille op til borgmesterposten i Holstebro. Her tabte hun imidlertid overraskende på sin Vestjyske hjembane. I stedet blev hun spidskandidat til Europa-Parlamentet for Venstre, da Ellen Trane Nørby blev gravid.

0:000:00