Valgpodcast: Faktatjek redder ikke demokratiet

AJOUR: Ny forskning viser, at selvom vi kan blive enige om fakta, så bortforklarer vi dem, når de går imod de politikere, vi holder med. Mød forskeren bag undersøgelsen.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Siden Trump-valget og den britiske afstemning om EU-medlemskabet har vi talt rigtig meget om misinformation, falske fakta og et demokrati i fare.

Og medierne satser massivt på at faktatjekke debatten – det er for demokratiets skyld, siger vi. Men nu viser ny dansk forskning, at fakta ikke gør os mindre subjektive og partiske, når det kommer til kendsgerninger i politik.

For vi efterrationaliserer, udvælger og bortforklarer de kendsgerninger, der er dårlige nyheder for de partier og politikere, vi holder med og stemmer på.

Mød manden bag forskningen, ph.d. og adjunkt ved statskundskab på Aarhus Universitet Martin Bisgaard.

Vært er magasinredaktør Esben Schjørring.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Valgpodcast: DF kæmper både med opbakningen og sine europæiske legekammerater Valgpodcast: DF kæmper både med opbakningen og sine europæiske legekammerater Næste artikel Ugens EU-podcast: Så er det nu! Europas borgere stemmer, men på hvem? Ugens EU-podcast: Så er det nu! Europas borgere stemmer, men på hvem?