Vandplaner: Wermelin lover tæt inddragelse af aktører

MILJØ: Miljøminister Lea Wermelin erklærer sig ”meget optaget af" at sikre tæt inddragelse af aktørerne i de kommende vandområdeplaner. Mere inddragelse er bydende nødvendigt, lyder det fra landbruget og sportsfiskerne.

Aktørerne skal inddrages tæt i den næste omgang af vandplaner, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin.
Aktørerne skal inddrages tæt i den næste omgang af vandplaner, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanix
Hjalte T. H. Kragesteen

Når tredje generation af vandområdeplanerne skal føres ud i livet, bliver det i tæt samarbejde med lokale aktører.

Det er meldingen fra miljøminister Lea Wermelin (S).

”Beskyttelsen af vandmiljøet og en efterlevelse af vandrammedirektivet er en stor og prioriteret opgave for regeringen, og så vigtig en opgave kræver selvfølgelig en tæt inddragelse af interessenterne. Jeg er meget optaget af, at det vil ske, når indsatserne i de kommende vandområdeplaner for 2021-2027 skal tilrettelægges,” siger hun til Altinget i en skriftlig kommentar.

Miljøministeren reagerer på et fælles debatindlæg fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Sportsfiskerforbund, som bliver offentliggjort i Altinget fredag.

Man har aldrig lyttet til os. Man har nærmest negligeret, det vi er kommet med.

Thor Gunnar Kofoed
Viceformand, L&F

Her slår de to organisationer til lyd for, at relevante aktører bliver involveret meget mere i de kommende vandplaner, end der er lagt op til i et arbejdsprogram, der netop har været i høring. Samtidig opfordrer de ministeren til ”hurtigst muligt” at indkalde parterne for at drøfte sagen.

Og det er hun klar til.

”Jeg er glad for den udstrakte hånd og tilbuddet om at være endnu mere inde i arbejdet, og jeg vil derfor gerne invitere Danmarks Sportsfiskerforbund og Landbrug & Fødevarer til et møde, hvor de kan få mulighed for at uddybe og forklare mig deres ønsker og ideer,” skriver ministeren og fortsætter:

”Vi er i gang med at tilrettelægge det kommende forløb for interessentinddragelsen, og som det fremgår af forståelsespapiret, er forankringen af vores grønne indsats vigtig for regeringen. Derfor tager jeg med glæde imod input til, hvad vi kan gøre for at sikre det lokale engagement.”

Frustrationer
I debatindlægget fra de to organisationer fremgår det, at blåt Fremdriftsforum står til at blive inddraget, ligesom der lægges op til en ny omgang vandråd, regionale møder og følgegrupper til faglige projekter. Men ifølge de to organisationer er der tale om ”for lidt og for sen” inddragelse af aktørerne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00