Velfærd erstattet af almisser

FERIE: Fra Satspuljemidler får familier uden socialt eller økonomisk overskud mulighed for et ferietilskud. Det er en lappeløsning, lyder kritikken, for regeringen har selv udhulet socialpolitikken, så almisser nu er nødvendige.
Fra Satspuljen får 850 børn og voksne nu hjælp til at planlægge eller afholde ferie. Men det er kun et plaster på såret, lyder kritikken fra Kirkens Korshær.
Fra Satspuljen får 850 børn og voksne nu hjælp til at planlægge eller afholde ferie. Men det er kun et plaster på såret, lyder kritikken fra Kirkens Korshær. Foto: Colourbox
Marie Dissing Sandahl
Fakta
I alt 10,1 millioner kroner gives til 15 forskellige foreninger. De vil frem til 2013 arrangere ferier, aktiviteter og udflugter af forskellig karakter.
Lidt over ti millioner kroner af Satspuljen går i år til et ferietilskud for økonomisk eller socialt ressourcesvage familiers ferie. Det er resultatet af årets satspuljeforhandlinger, skriver Kristeligt Dagblad.

Og der er god brug for pengene, lyder det fra en række velgørende organisationer, som oplever et stigende antal ansøgere til feriehjælp. Men pengene er bare ikke nok, lyder det fra Bjarne Lenau Henriksen, korshærschef i Kirkens Korshær.

"Det her er regeringens forsøg på at lappe et hul, den selv har lavet. Og det er symptomatisk for den nye socialpolitik. Man skærer folks ydelser helt ind til benet og efterlader dem i en håbløs og utålelig økonomisk situation, hvor de ikke engang har råd til at sende deres børn til spejder eller til børnefødselsdag for slet ikke at tale om ferie," siger han til Kristeligt Dagblad.

"Som et plaster på såret erstatter man de tabte velfærdsrettigheder med almisse-agtige tilskud på bedste gammeldags velgørenhedsvis. Og det har aldrig bidraget til øget selvstændighed, men kun til umyndiggørelse, lyder det fra Bjarne Lenau Henriksen, der i avisen bakkes op af Preben Brandt fra Rådet for Socialt Udsatte.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00