SF: Her er det største problem i forhandlingerne om minimumsnormeringer

INTERVIEW: Det komplicerer forhandlingerne, at der mangler data om normeringerne i den enkelte institution, ifølge Jacob Mark. SF kæmper derfor for at få en ensartet opgørelse af normeringerne skrevet ind i loven, som på sigt skal skaffe flere penge til området.

Det skal være en del af lovens formål at få mere retvisende data om normeringerne ude i den enkelte institution, ifølge SF. Det vil partiet bruge til på sigt at rejse flere penge til området, forklarer Jacob Mark.
Det skal være en del af lovens formål at få mere retvisende data om normeringerne ude i den enkelte institution, ifølge SF. Det vil partiet bruge til på sigt at rejse flere penge til området, forklarer Jacob Mark.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der mangler data om normeringerne i de enkelte institutioner, og det udgør det største problem i de igangværende forhandlinger om loven om minimumsnormeringer.

Det bliver en balance, når vi skal skrive loven, at vi er nødt til at indrette den på en måde, så man kan vende tilbage til den, når man har fået skarpere data.

Jacob Mark
Gruppeformand, SF

Sådan lyder budskabet fra SF's gruppeformand, Jacob Mark, som derfor arbejder på at få skrevet et krav om en ensartet opgørelse af normeringerne ind som en del af loven.

Det skal sikre, at lovændringen får den samme effekt alle steder.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00