Andelsboligchef: For tyndt grundlag for ny boligskat

EJENDOMSSKAT: Regeringens plan giver ikke et brugbart grundlag til at indgå en aftale om ejendomsskat på leje- og andelsboliger, lyder det fra en stærkt kritisk direktør for andelsboligforeningernes organisation.

Direktør i andelsboligforeningernes organisation, Jan Hansen, kritiserer regeringens boligskatteudspil for ikke at vise konsekvenserne af planen for landets godt 200.000 andelsboliger, der vurderes som erhvervsejendomme.<br>
Direktør i andelsboligforeningernes organisation, Jan Hansen, kritiserer regeringens boligskatteudspil for ikke at vise konsekvenserne af planen for landets godt 200.000 andelsboliger, der vurderes som erhvervsejendomme.
Foto: Pressefoto
Mads Bang

Man siger, at man godt vil have det her system, men man ved ikke, hvad konsekvenserne er. Jeg forstår ikke, at man tør fremlægge noget halvt på den måde.

Jan Hansen
Direktør, ABF
Fakta
Boliger i erhvervsejendomme

Private udlejningsboliger, almene boliger og andelsboliger hører under betegnelsen erhvervsejendomme, og de vurderes efter andre principper end ejerboligerne.

Da Rigsrevisionen i 2013 kritiserede kvaliteten af de offentlige vurderinger, var der også kritik af vurderingerne af erhvervsejendomme og specifikt i forhold til vurdering af ejendomme med andelsboligforeninger.

Andelsboligforeningernes største organisation, ABF, går nu i rette med regeringens skatteplan: Planen mangler så mange detaljer i forhold til vurderingen af erhvervsejendomme, at politikerne ikke bør indgå en aftale på så mangelfuldt et grundlag.

I sidste uge fremlagde skatteminister Karsten Lauritzen planen ”Tryghed for boligejerne”, som rummer både en plan for et nyt ejendomsvurderingssystem og nye satser for ejendoms- og boligskatterne.

Ministerens udspil skal blandt andet rette op på det skandaleramte vurderingssystem og samtidig udfase det nuværende skattestop.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00