Stort pres for at fremrykke sygehusrenoveringer

VISMANDSRAPPORT: De økonomiske vismænd anbefaler fremrykning af offentlige investeringer for 10 mia. kr. DF og S peger på de planlagte sygehusrenoveringer og øger presset på regeringen forud for finanslovsforhandlingerne.
Jørgen Skadhede

Nu kan vi med fornyet kraft gentage vores ønske om at fremrykke eksempelvis nogle af de store renoveringsprojekter, som allerede er planlagt for vores sygehusvæsen.

Kristian Thulesen Dahl
Finansordfører (DF)
Regeringen er presset fra alle sider i spørgsmålet om, hvorvidt flere offentlige investeringer skal fremrykkes for at afbøde de værste konsekvenser af krisen.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne kræver, at regeringen fremrykker investeringer og peger på de allerede planlagte sygehusrenoveringer som oplagte opgaver, der hurtigt kan sættes i gang.

Vismændene tvivler ikke
Kravene kommer oven på Det Økonomiske Råds nye statusrapport for dansk økonomi, hvor vismændene ligesom i foråret anbefaler regeringen at fremrykke investeringer for 10 mia. kr. i 2010.

Det vil kunne modvirke tendensen til en langvarig stigning i ledigheden og reducere risikoen for, at den høje ledighed bider sig fast, påpeger vismændene i deres rapport.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00