Lånepuljer kan ende som fiasko

ANLÆGSINVESTERINGER: Der ser på forhånd ud til at være stor rift om de 3 mia. kr. i regeringens to ekstra lånepuljer til kommunerne. Men pengene kommer ikke ud at arbejde, hvis kommunerne bliver mødt med krav om medfinansiering, advarer KL.
Statslige lånepuljer på i alt 3 milliarder kroner skal sætte gang i flere kommunale anlægsprojekter. Men lånepuljerne risikerer at ende som en fiasko, advarer KL.
Statslige lånepuljer på i alt 3 milliarder kroner skal sætte gang i flere kommunale anlægsprojekter. Men lånepuljerne risikerer at ende som en fiasko, advarer KL. Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Hvis der ikke bliver tale om fuld lånefinansiering, så vil mange projekter slet ikke blive til noget, og dermed vil de 3 milliarder kroner ikke blive brugt alle sammen.

Rasmus Brask
Fuldmægtig hos KL
I forbindelse med finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti blev der afsat i alt 3 milliarder kroner til to statslige lånepuljer. Penge, som skal sætte lidt gang i den kriseramte byggesektor.

Kommunerne kan ansøge om at låne penge til borgernære anlægsprojekter som skoler, daginstitutioner, ældreboliger eller vejinvesteringer.

Det skulle løfte de kommunale anlægsbudgetter i 2010 op på de lovede 20 milliarder kroner i stedet for de 17 milliarder kroner, som de økonomisk trængte kommuner har budgetteret med.

Men regeringen har endnu ikke besluttet, hvorvidt kommunerne vil få deres projekter fuldt ud lånefinansieret, eller om kommunekasserne skal spæde til med det samme i form af medfinansiering.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00