Tavshed om lånepuljer

ANLÆGSINVESTERINGER: Ansøgningsfristen er udløbet, men Indenrigs- og Socialministeriet vil endnu ikke oplyse, hvor stor kommunernes søgning har været til lånepuljerne på i alt 3 milliarder kroner. Spørgsmålet om medfinansiering er heller ikke afklaret.
Jørgen Skadhede

Det er noget narreværk, hvis de vil kræve et kasseudlæg fra os. Det er ikke det, finanslovspartierne har solgt varen på. Hvis vi skal medfinansiere, må vi spare på andre allerede planlagte byggeprojekter eller trække vores ansøgning tilbage.

Poul Lindor Nielsen (S)
Borgmester i Roskilde
Ansøgningsfristen udløb den 14. december. Men Indenrigs- og Socialministeriet har hidtil afvist at oplyse, hvor stor søgningen har været.

De to statslige lånepuljer på i alt 3 milliarder kroner er en del af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti, som skal sikre, at kommunernes samlede anlægsinvesteringer i 2010 kommer op på 20 milliarder kroner.

"Vi skal have kvalitetssikret de tal først, for nogle af ansøgninger ligger ikke inden for rammerne af de to lånepuljer," siger pressechef Jesper Termansen i Indenrigs- og Socialministeriet.

Medfinansiering eller ej?
Anlægsloftet er afskaffet for kommunerne, men de slunkne kassebeholdninger gør, at de nyligt indgåede budgetter kun indeholder anlægsprojekter for 17 milliarder kroner.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00