Beboerne i ghettoerne tier af frygt for repressalier

GHETTOER: Det er ganske få hårdkogte bøller, der gør livet surt for de mange i ghettoerne, konkluderer ny rapport. Mange afholder sig fra at irettesætte eller anmelde de unge, fordi de er bange for repressalier.
Det er en hård kerne af ganske få bøller, der gør livet surt for flertallet af fredelige beboere i de mest udsatte boligområder.
Det er en hård kerne af ganske få bøller, der gør livet surt for flertallet af fredelige beboere i de mest udsatte boligområder. Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Det er et meget stort problem, at det er kommet så vidt, at ingen tør sige fra over for de unge bøller. Det betyder, at de hårde drenge har magten... Det er dræbende for boligområderne.

Knud Erik Hansen
Seniorforsker ved SBi
Tavshedens lov hersker i de mest udsatte boligområder. Flertallet af fredelige beboere tør ikke sige fra eller anmelde de få ballademagere, som skaber utryghed og giver området et dårlig omdømme. Det konkluderer en ny rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut, SBi.

Det er kun omkring én procent af boligområdernes husstande, der huser de egentlige ballademagere, og det er dermed de få, der gør livet surt for de mange i ellers fredelige områder.

De få unge bøller er typisk årsag til problemer som hærværk, aggressive tilråb, vild knallertkørsel på gangarealerne, tyverier og afbrændinger af containere og biler.

Men mange afholder sig fra at irettesætte de unge, fordi de er bange for repressalier. Flere beboere har fortalt, at de ikke tør anmelde hærværk og knallertkørsel. Andre havde bedt de unge om at lade være med at smide affald på fællesarealerne, men holdt hurtigt op, fordi de fik ubehagelige, beskidte svar tilbage.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00