Arbejdstilsynet giver flere påbud

KORT NYT: Arbejdstilsynet har skærpet kontrollen med de danske byggepladser, og der bliver for tiden givet påbud til tre ud af fire byggepladser i Danmark.
Tyson W. Lyall

Siden sidste efterår har Arbejdstilsynet gennemført såkaldte nålestiksaktioner på 130 danske byggepladser. Det har ført til cirka 95 påbud om at ændre konkrete arbejdsprocesser eller, i enkelte tilfælde, forbud mod overhovedet at lade arbejdet gå videre. Det viser nye tal fra Arbejdstilsynet, som Berlingske Tidende bringer i dag.
Tilsynschef i Arbejdstilsynet, Gitte Møller Jensen, mener dog ikke, at Arbejdstilsynet på nogen måde har skruet bissen på og udelukkende koncentreret sig om at være kontrolmyndighed.

"Samtidig med, at vi begyndte på nålestiksaktionerne, indførte vi også dialogmøder med byggevirksomhederne. Så vi har aldrig givet så meget rådgivning og vejledning, som vi giver nu," siger Gitte Møller Jensen til Berlingske Tidende.

Hos Dansk Byggeri har man ikke noget imod den skærpede kontrol, men man ønsker samtidig, at der også kommer mere tilsyn med byggeherrer og projekterende, fortæller arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen, i dag til Berlingske Tidende.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00