Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

Europæernes afhængighed af russisk gas er højt på dagsordenen i en uge, hvor invasionen af Ukraine selvfølgelig vil fylde det meste. Folketinget holder mødefri. Få det grønne overblik her.

Konservative, Radikale, SF, Venstre og Socialdemokratiet indgik søndag aften et nationalt kompromis om sikkerhedspolitikken. Et af elementerne i aftalen er, at Danmark skal være uafhængig af russisk energi. Hvordan og fra hvornår bliver vi måske klogere på i den kommende uge.
Konservative, Radikale, SF, Venstre og Socialdemokratiet indgik søndag aften et nationalt kompromis om sikkerhedspolitikken. Et af elementerne i aftalen er, at Danmark skal være uafhængig af russisk energi. Hvordan og fra hvornår bliver vi måske klogere på i den kommende uge.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Godmorgen og velkommen til et grønt overblik, der vil være farvet af krigen i Ukraine.

Søndag aften blev et politisk flertal over midten enige om et nationalt kompromis om sikkerhedspolitik, der betyder, at danskerne skal stemme om forsvarsforbeholdet 1. juni, forsvaret skal tilføres flere penge og så vil politikerne arbejde for, at Danmark bliver uafhængig af russisk gas.

I aftaleteksten bliver man ikke særlig klog på, hvordan eller fra hvornår det sidste skal ske, men i den kommende uge bliver vi det måske alligevel, når EU-Kommissionen nemlig ventes at komme med en plan for, hvordan EU kan blive uafhængig af russisk energi.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00