Aktører giver minister pil op

BOLIGPOLITIK: Organisationerne på boligområdet er positive, mens en meningsmåling i befolkningen giver Carsten Hansen en af regeringens dårligste karakterer for indsatsen.
Foto: MBBL
Mads Bang

Vi har en minister som er stærkt engageret i, hvordan boligområderne udvikler sig, og som også er gået ind i den boligsociale opgave.

Palle Adamsen
Formand for BL Danmarks Almene Boliger
En milliardbid af regeringens vækstplan og nye tiltag i de udsatte boligområder har ikke haft indflydelse på boligminister Carsten Hansens (S) bedømmelse i befolkningen. Det viser en meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk.

I målingen bedømmes ministrenes indsats på en skala fra nul til ti, hvor ti er det bedste. Og boligminister Carsten Hansen kravler kun en enkelt plads op ad listen, fordi erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen scorer en lavere karakter, mens Carsten Hansen fastholder bedømmelsen fra en lignende måling sidste år: 3,0.

Den bedømmelse er aktørerne på boligområdet dog langt fra enige i. Lejernes Landsorganisation har i årets løb kritiseret regeringen for ikke at have taget fat i en række boligpolitiske sager fra regeringsgrundlaget. Alligevel mener landsformand Helene Toxværd, at ministeren fortjener en bedre bedømmelse.

"Det er ikke helt retfærdigt. Han har fået sat gang i nogle ting, og der er sket noget på boligområdet i år," siger Helene Toxværd og tilføjer, at der stadig er plads til forbedring

Dokumentation

Sådan har vi spurgt

Hvordan vurderer du ministrenes indsats på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er det dårligste og 10 er det bedste? (Hvis der er nogle ministre, du ikke mener at kunne vurdere, undlader du bare at skrive et tal ud for vedkommende)

Målingen er foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk i perioden 12.-17. juni blandt 1.056 politisk repræsentativt udvalgte danskere over 17 år.

1       Bjarne Corydon (S) 5,0

2       Margrethe Vestager (R) 4,8

3       Mette Frederiksen (S) 4,8

4       Ida Auken (SF) 4,3

5       Marianne Jelved (R) 4,2

6       Karen Hækkerup (S) 4,1

7       Nick Hækkerup (S) 4,1

8       Henrik Dam Kristensen (S) 4,1

9       Christine Antorini (S) 3,9

10      Nicolai Wammen (S)  3,9

11      Astrid Krag (SF) 3,8

12      Helle Thorning-Schmidt (S) 3,8

13      Manu Sareen (R) 3,7

14      Morten Bødskov (S)  3,7

15      Morten Østergaard (R) 3,7

16      Pia Olsen Dyhr (SF) 3,6

17      Holger K, Nielsen (SF) 3,6

18      Mette Gjerskov (S)  3,4

19      Martin Lidegaard (R) 3,3

20      Christian Friis Bach (R) 3,3

21      Villy Søvndal (SF)  3,2

22      Carsten Hansen (S)  3,0

23      Annette Vilhelmsen (SF) 2,9         

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00