Almen sektor får frie hænder til milliardbesparelse

SPAREØVELSE: Den almene sektor skal stramme kraftigt op på økonomien over de næste fire år, og skære over 1,5 milliarder kroner. Det er konsekvensen af en aftale indgået mellem BL, KL og regeringen i sommer.

Boligminister Inger Støjberg (V) har indgået en aftale med kommunerne og de almene organisationer om at stramme op på økonomien i den almene sektor. Over fire år skal der skæres otte procent af budgetterne. <br>
Boligminister Inger Støjberg (V) har indgået en aftale med kommunerne og de almene organisationer om at stramme op på økonomien i den almene sektor. Over fire år skal der skæres otte procent af budgetterne.
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Mads Bang

Det er blevet et ambitiøst mål for effektiviseringerne, som ligger i den høje ende. Vi synes, det er et mål, vi kan stå bag.

Palle Adamsen
Formand, BL
Fakta
Om aftalen
Konkret er der enighed om, at der fastsættes et mål for effektiviseringen af driften i den almene boligsektor på 1,5 mia. kr. svarende til 8 pct. i forhold til regnskaberne i 2014 (2014-priser). Måltallet skal være indfriet i regnskaberne for 2020.

Kilde: uibm.dk

Om fire år skal den almene sektor have sparet 1,5 milliarder kroner på budgetterne. Det er spareøvelse, som skal skære otte procent af økonomien i den almene sektor. Til glæde for beboere. Og for statskassen.

Det er konsekvensen af en aftale, som blev offentliggjort lige op til sommerferien. Aftalen er indgået mellem regeringen, KL og BL – Danmarks almene boliger.

Aftalen er den foreløbige kulmination på flere års arbejde på øget effektivisering i den almene sektor.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00