Almene boliger i rigmandsghettoer er allerede muligt

SPØRGETIME: Der er ifølge erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V), ikke fare for, at de store kommuner bliver til rigmandsbyer. Kommunerne har allerede muligheder for at tilbyde billigere boliger.

Henrik Axel Lynge Buchter

De fem store kommuner kan bare yde ekstra grundkøbslån, hvis de ønsker almene boliger i deres byer. På den måde sikrer kommunerne sig, at de stadig kan tilbyde almene boliger.

Det sagde erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, ved onsdagens spørgetime. Pernille Schnoor (S), der stillede spørgsmål, udtrykte i sine spørgsmål bekymring for, at bestemte befolkningsgrupper, såsom politimænd og sygeplejersker, bliver presset ud af byerne på grund af prisstigninger på boligerne, hvis der ikke findes almene boliger.

Dette ønskede ministeren heller ikke, og han henviste til, at kommunerne har mulighed for at tilbyde almene boliger, selv om priserne stiger i byerne.

“De fem store kommuner har mulighed for at yde ekstra grundkøbslån, inden for den samme ramme af 500 millioner kroner, i de her særligt attraktive boligområder, der er planlagt. Denne mulighed har kommunerne indtil videre ikke brugt,” lød det fra erhvervs- og vækstministeren.

Muligheden for at give et ekstra grundkøbslån er givet til København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg. Det ekstra grundkøbslån giver mulighed for kommunerne for at købe grunde i boligområder, hvor grundudgifterne er så høje, at det ikke er muligt at bygge almene boliger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00