Almene boliger i rigmandsghettoer er allerede muligt

Troels Lund Poulsen (V) påpegede ved spørgetimen, at de store kommuner allerede har mulighed for at tilbyde almene boliger.

SPØRGETIME: Der er ifølge erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V), ikke fare for, at de store kommuner bliver til rigmandsbyer. Kommunerne har allerede muligheder for at tilbyde billigere boliger.

De fem store kommuner kan bare yde ekstra grundkøbslån, hvis de ønsker almene boliger i deres byer. På den måde sikrer kommunerne sig, at de stadig kan tilbyde almene boliger.

Det sagde erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, ved onsdagens spørgetime. Pernille Schnoor (S), der stillede spørgsmål, udtrykte i sine spørgsmål bekymring for, at bestemte befolkningsgrupper, såsom politimænd og sygeplejersker, bliver presset ud af byerne på grund af prisstigninger på boligerne, hvis der ikke findes almene boliger.

Dette ønskede ministeren heller ikke, og han henviste til, at kommunerne har mulighed for at tilbyde almene boliger, selv om priserne stiger i byerne.

“De fem store kommuner har mulighed for at yde ekstra grundkøbslån, inden for den samme ramme af 500 millioner kroner, i de her særligt attraktive boligområder, der er planlagt. Denne mulighed har kommunerne indtil videre ikke brugt,” lød det fra erhvervs- og vækstministeren.

Muligheden for at give et ekstra grundkøbslån er givet til København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg. Det ekstra grundkøbslån giver mulighed for kommunerne for at købe grunde i boligområder, hvor grundudgifterne er så høje, at det ikke er muligt at bygge almene boliger.

Forrige artikel Pressemøde: Se regeringen præsentere prisen for udflytning Pressemøde: Se regeringen præsentere prisen for udflytning Næste artikel Løkke: Er der mulighed for at udfordre grundloven? Løkke: Er der mulighed for at udfordre grundloven?
Se listen: Stadig stor overvægt af mænd i Transport- og Boligudvalget

Se listen: Stadig stor overvægt af mænd i Transport- og Boligudvalget

LIGESTILLING: De traditionelle kønsroller dominerer stadig i Folketingets udvalg, hvor kvinder oftere beskæftiger sig med børn, ligestilling og sundhed, mens mændene tager sig af økonomi og udenrigspolitik. I Folketingets Transport- og Boligudvalg er 76 procent af medlemmerne mænd.