Arkitekter efterlyser incitamenter til energirenovering

RENOVERING: Hvis Energistyrelsen ønsker at få flere boligejere til at energirenovere, bør de fokusere mere på bæredygtighed og bokvalitet og mindre ensidigt på boligejernes potentielle energibesparelser, mener arkitektfirma. Energistyrelsen er lydhør over for kritikken.
Energistyrelsen bør fokusere på andet end de økonomiske incitamenter, hvis de vil have flere boligejere til at energirenovere, mener Signe Kongebro, leder af bæredygtighedsafdelingen hos Henning Larsen Architects A/S.
Energistyrelsen bør fokusere på andet end de økonomiske incitamenter, hvis de vil have flere boligejere til at energirenovere, mener Signe Kongebro, leder af bæredygtighedsafdelingen hos Henning Larsen Architects A/S.Foto: Kenneth Løvholt, Gate 21

Vi har brug for at få indarbejdet nogle incitamenter for boligejerne, der er langt mere vidtrækkende, end hvor lang tilbagebetalingstid der er på energirenoveringen.

Signe Kongebro
Leder af bæredygtighedsafdelingen hos Henning Larsen Architects A/S
Når klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) senere på året løfter sløret for regeringens energirenoveringsstrategi, er det altafgørende, at der tænkes i andet end økonomiske incitamenter, hvis regeringen ønsker at få flere private boligejere til at energirenovere. Det mener Signe Kongebro, der er leder af bæredygtighedsafdelingen hos Henning Larsen Architects A/S.

Derfor bør boligejerne udstyres med muligheden for at bygge til, og Energistyrelsen skal i højere grad informere om mulighederne for at forbedre indeklima og boligkvalitet, hvis antallet af husejere, der får foretaget energirenoveringer, skal øges.

"Man skal give folk mulighed for at udbygge og bygge til. Der er rigtig meget kvalitet for boligejerne og bæredygtighed for samfundsøkonomien i at få lov til at bygge ud," siger hun.

Samtidig understreger hun, at økonomiske incitamenter alene er utilstrækkelige.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00