BL-formand: Ingen jobkrav i den almene sektor

BESKÆFTIGELSE: Et forslag om at tage kontanthjælp fra beboere og i stedet give dem jobgaranti får ikke opbakning fra landsorganisationen for almene boliger, BL. Formanden anerkender dog, at der er brug for nytænkning.

Palle Adamsen, direktør i Lejerbo og formand for de almene boligers landsorganisation, BL, vil ikke bakke op om at knytte beskæftigelse til beboernes lejekontrakt. Men han mener, der er behov for plads til at debattere nye ideer.<br>
Palle Adamsen, direktør i Lejerbo og formand for de almene boligers landsorganisation, BL, vil ikke bakke op om at knytte beskæftigelse til beboernes lejekontrakt. Men han mener, der er behov for plads til at debattere nye ideer.
Foto: Pressefoto
Mads Bang

Det er et projekt, der i virkeligheden er uden for almen boligvirksomhed.

Palle Adamsen
Formand for BL Danmarks almene boliger, direktør i Lejerbo

Skal de almene boligorganisationer bevæge sig ind på beskæftigelsesområdet og for eksempel være med til at presse beboere i arbejde ved at tage deres kontanthjælp?

Det spørgsmål deler vandene i den almene sektor med udgangspunkt i et konkret projektforslag fra Lejerbos sekretariatschef i Mjølnerparken, Eskild Dahl Pedersen.

Forslaget går ud på at flytte en del af ansvaret for beskæftigelsesindsatsen fra kommunen og tættere på de boligsociale medarbejdere. Den mest kontroversielle del af forslaget er at tage kontanthjælpen fra beboerne og i stedet give dem en jobgaranti.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00