Boligminister lover fokus på tryghed og yderområder i boligaftale

RENOVERINGER: Boligminister Carsten Hansen (S) glæder sig over udspil fra den almene boligsektor og lover, at den kommende boligaftale vil fokusere på tryghed i de udsatte boligområder og mere hjælp til yderområder.

Boligminister Carsten Hansen (S) forventer at indkalde Folketingets partier til forhandling om boligaftalen i løbet af september eller oktober.
Boligminister Carsten Hansen (S) forventer at indkalde Folketingets partier til forhandling om boligaftalen i løbet af september eller oktober.Foto: MBBL

BL løber en åben dør ind hos mig i forhold til den tryghedsdagsorden, de forsøger at sætte.

Carsten Hansen
Boligminister
Fakta
Boligaftalen – eller "aftale om styrket indsat i ghettoområderne og anvendelsen af den almene boligsektors midler" – som den rent formelt hedder, udløber ved udgangen af 2014 og skal derfor genforhandles i løbet af efteråret.

Aftalen fastsætter blandt andet loftet for, hvor mange renoveringsprojekter Landsbyggefonden kan støtte.

I de senere år har der været gentagne fremrykninger af renoveringsmidlerne, blandt andet som en del af regeringens vækstpakker.

Kilde: www.mbbl.dk

Tryghed i udsatte boligområder og øget fokus på renoveringsindsatser i yderområderne.

Det er de to ting, som boligminister Carsten Hansen håber, at han kan forhandle hjem sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier, når den nye boligaftale skal indgås i løbet af efteråret.

Ministeren lancerer de to fokuspunkter i kølvandet på det udspil til en boligaftale, som BL, de almene boligers landsorganisation, kom med i sidste uge.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00