Kommunalpolitiker: Ninna Hedeager må acceptere frasalg af Mjølnerparken

DEBAT: Er flertal i Borgerrepræsentation i København bakker op om at frasælge boliger i Mjølnerparken for at skabe ro og tryghed. Derfor må Ninna Hedeager bøje sig for demokratiet og fornuften og droppe modstanden, skriver Jens-Kristian Lütken (V).

Af Jens-Kristian Lütken (V)
Medlem af Københavns Borgerrepræsentationen

Jeg spærrede øjnene op, da jeg fornyligt læste i Information, at Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), vil modarbejde et forestående salg af 260 almene boliger i Mjølnerparken – som ellers har massiv politisk opbakning.

Et bredt politisk flertal på Christiansborg bakker op om strategien mod parallelsamfund, som den tidligere VLAK-regering stod i spidsen for. Samme strategi som frasalget af boliger i Mjølnerparken tager sit afsæt i – med massiv opbakning fra Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Jeg er med på, at Enhedslisten og Alternativet som de eneste ikke vil være med til at skabe en blandet by. Men nu er Ninna Hedeager hele Københavns Kommunes borgmester - ikke Enhedslistens borgmester. Og som sådan bør hun acceptere den demokratisk vedtagne beslutning, som et bredt flertal står bag.

Ressourcestærke familier skal tiltrækkes
Og lad os lige zoome ud et øjeblik. Ghettoområdet. Hele øvelsen handler om, at vi én gang for alle skal tage en fast hånd om Mjølnerparken og vende udviklingen. Selv på den yderste venstrefløj, hvor misforstået godhed ofte står i vejen for fornuftige beslutninger, bør man kunne spotte 14 års forgæves indsats i Mjølnerparken. Så hvad er Ninna Hedeagers alternativ? Tro, håb og laden stå til?

Nej, vi bliver nødt til at tage skeen i den anden hånd for at hjælpe de mennesker, der bor i og omkring Mjølnerparken. I al den tid jeg kan huske, har området været plaget af uro og utryghed. Ingen er tjent med et parallelsamfund, som er afskåret fra resten af København, og hvor man nemt kan forveksle kriminalitetsstatistikken med beskæftigelsesstatistikken. Heller ikke de familier, som står centralt i debatten.

Det er nødvendigt, at vi tager nye værktøjer i brug. Det bedste, vi kan gøre, er at skabe rammer, der tiltrækker flere ressourcestærke familier. Gennem renovering og frasalg af boliger til en privat aktør, som vil være med til at tage ansvar for en positiv udvikling i Mjølnerparken. Det hilser jeg meget velkomment.

Mjølnerparken skal stryges af ghettolisten
Jeg forstår godt, at man har sympati med de beboere, der skal flytte fra området. Men det rokker ikke ved, at beslutningen er den rigtige. Det er vigtigt at understrege, at det ikke handler om at eksportere udsatte mennesker, som Ninna Hedeager Olsen skriver. Det er absurd. Ingen har den fjerneste interesse i at sende nogen på gaden eller ud af kommunen.

Tværtimod garanterer boligselskabet i Mjølnerparken, Bo-Vita, at alle der, ønsker genhusning i København, de kan blive genhuset i København. Allerede nu har en hel del takket ja til det. Det er godt, for det gør processen lettere for alle.

Jeg forventer ikke, at Ninna Hedeager går forrest for at gøre Mjølnerparken til et bedre sted at bo. Men med mange års forgæves indsats i bagagen og med et bredt politisk flertal, der bakker op om at bekæmpe parallelsamfund, så forventer jeg da, at hun ikke modarbejder indsatsen. Og lad det i øvrigt være min brede opfordring. For alle i og omkring Mjølnerparken fortjener, at vi én gang for alle gør en indsats for at stryge området af ghettolisten. 

Forrige artikel Morten Schiellerup Bager: Nostalgiens politik er over os Morten Schiellerup Bager: Nostalgiens politik er over os Næste artikel Danske Regioner: Anlægsloftet står i vejen for grønne investeringer Danske Regioner: Anlægsloftet står i vejen for grønne investeringer