Borgmestre vil beholde nærpoliti

RUNDSPØRGE: Borgmestrene i de kommuner, der har kriminalitetstruede boligområder, håber at få lov at beholde nærpoliti i områderne i den kommende politiaftale.

Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør, mener, at det vil være en katastrofe for den lokale indsats mod bander, hvis den ekstraordinære indsats i de udsatte boligområder ikke fortsætter med den kommende politiaftale. <br>
Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør, mener, at det vil være en katastrofe for den lokale indsats mod bander, hvis den ekstraordinære indsats i de udsatte boligområder ikke fortsætter med den kommende politiaftale.
Mads Bang

13 borgmestre, som har deltaget i en rundspørge til BL's blad Boligen, vil gerne beholde den lokale politiindsats i de udsatte boligområder, som blev etableret i den seneste politiaftale.

Borgmestrene erklærer samstemmende og på tværs af partifarver, at den lokaltforankrede politiindsats har haft en forebyggende effekt.

I rundspørgen har A&B Analyse på vegne af BL spurgt de 17 borgmestre, der har boligområder, der er på politiets liste over kriminalitetstruede boligområder. Rigspolitiets liste over områder er ikke den samme som Boligministeriets årlige opgørelse over særligt udsatte boligområder.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00