Jacob Bundsgaard afviser pres på boligmarkedet med ny Airbnb-aftale

BOLIGMANGEL: Mens Københavns overborgmester Frank Jensen (S) frygter, at Airbnb vil presse boligmarkedet, byder Aarhus-borgmesteren platformen velkommen med åbne arme.

"Vi har ikke kunnet konstatere, at folk køber ejendomme med henblik på at leje den ud via Airbnb," siger Jacob Bundsgaard.
"Vi har ikke kunnet konstatere, at folk køber ejendomme med henblik på at leje den ud via Airbnb," siger Jacob Bundsgaard.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Det virker paradoksalt, at to socialdemokratiske kommuner anlægger så forskellige vinkler på det.

Curt Liliegreen
Direktør, Boligøkonomisk Videncenter

Campingpladser 10 kilometer fra Aarhus har de senere år modtaget nye typer af logerende i form af nye studerende, der på grund af et presset boligmarked ikke har kunnet finde boliger i byen op til studiestart.

I hovedstaden er problemet med manglende studieboliger endnu større, hvorfor Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har været meget kritisk over for ferieudlejningsportaler som Airbnb.

Men i Aarhus har man valgt en anderledes tilgang. I sidste uge indgik VisitAarhus og Airbnb et partnerskab, der skal hjælpe kommunen til at få en million flere overnattende turister.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00