Center kritiserer SFI-rapport om boligsocialt arbejde

GHETTOSTRATEGI: Der er behov for et sekretariat, der kan hjælpe med helhedsplaner, lyder en af anbefalingerne fra SFI i en ny rapport om den boligsociale indsats. Men vi findes allerede, lyder det undrende fra Center for Boligsocial Udvikling.
Jørgen Skadhede

Hvorledes SFI har kunnet overse CFBU's rolle, forekommer mig uforståeligt.

Birgitte Mazanti
Leder af CFBU
Det har vakt undren hos Center for Boligsocial Udvikling (CFBU), at SFI i en ny rapport anbefaler, at der bliver oprettet et processtøttesekretariat til faglig støtte for den boligsociale indsats i de udsatte boligområder.

Det er netop det, der var hensigten med etableringen af CFBU i begyndelsen af 2009.

Uforståeligt
"Jeg sætter naturligvis pris på, at SFI bekræfter, at der er et stort behov for det arbejde, CFBU allerede udfører. Et behov, som måske er større, end CFBU kan imødekomme på nuværende tidspunkt. Men hvorledes SFI har kunnet overse CFBU's rolle, forekommer mig uforståeligt," skriver CFBU's leder Birgitte Mazanti i et debatindlæg til Altinget.dk.

Hun undrer sig også over en anden af SFI's anbefalinger i rapporten, der evaluerer de bevillinger på 2,2 milliarder kroner, som Landsbyggefonden har uddelt til boligsocialt arbejde over de seneste fem år.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00