DF: Enhedslisten svigter i jagt på bolighajer

BOLIGHAJER: Dansk Folkeparti kritiserer Enhedslisten for at give boligministeren for lang snor i forhold til at bremse bolighajer. Enhedslisten afventer ministerens tiltag.
Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti er skuffet over, at Enhedslisten bakkede ud af et fælles initiativ mod bolighajer.
Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti er skuffet over, at Enhedslisten bakkede ud af et fælles initiativ mod bolighajer.Foto: ft.dk
Mads Bang
Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl, kritiserer Enhedslisten for ikke at ville sætte skub i kampen mod bolighajer. Hun mener, at regeringens støtteparti svigter, fordi hun mener, at de i sidste uge sprang fra en aftale om en fælles beretning.

Beretningen skullle få boligminister Carsten Hansen (S) til at iværksætte en undersøgelse af omfanget af overtrædelser af lejelovens §6, som blandt andet handler om, at det ikke er lovligt at tage betaling for at formidle lejeboliger.

"Denne her undersøgelse skulle være med til at se på, hvilke barrierer der er for at gøre noget. De vil ikke holde ham op på, at han skal sætte noget i værk," siger Karina Adsbøl, som især er frustreret over, at Enhedslisten meldte fra sent i forløbet.

"Jeg troede, de var med, men de meldte fra, dagen før vi skulle mødes. Det viser bare, at tomme tønder buldrer mest," siger Karina Adsbøl. 

Dokumentation
Lejelovens §6

§ 6. Ved udlejning til beboelse, ved formidling af sådanne lejeforhold eller ved bytning af beboelseslejligheder er det ikke tilladt at modtage eller kræve vederlag fra lejeren eller at betinge sig, at lejeren indgår anden retshandel, som ikke er et led i lejeaftalen.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00