Digitale løsninger skal opfylde almene sparekrav

EFFEKTIVISERING: Et nyt initiativ skal samle digitale løsninger i den almene boligsektor. De gemmer nemlig på potentielle effektiviseringer, der kan være med til at opnå besparelser på budgetterne.

Med 3D-teknologi kan man nemmere opmåle lejligheder og spare flytteomkostninger, har KAB erfaret.
Med 3D-teknologi kan man nemmere opmåle lejligheder og spare flytteomkostninger, har KAB erfaret.Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Kasper Kaasgaard

Elektroniske hjælpemidler bør spille en stor rolle, når de almene boligselskaber skal spare og effektivere for 1,5 milliarder kroner frem mod 2020.

Det mener både AlmenNet og Bygherreforeningen. Rolf Andersson, der er formand for begge foreninger, ser således digitalisering som et vigtigt instrument, når der skal barberes udgifter for 30 milliarder kroner, som boligorganisationerne tegner sig for.

”Vi har en kæmpe mulighed for i højere grad at sætte strøm til mange af vores aktiviteter. Kan vi ad den vej eksempelvis sikre lavere husleje eller bedre service, skal vi selvfølgelig gøre alt for at give området et løft. Det vil have stor værdi for beboerne,” siger Rolf Andersson, der også er byggedirektør i boligselskabet KAB, i en pressemeddelelse.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00