EL-borgmester går i rette med Troels Lund

VIP-GHETTO: Københavns Kommune er på vej med ekstra lån til almene boliger, forsikrer borgmester. Erhvervs- og vækstministeren har påpeget, at kommunerne ikke bruger et af de nye værktøjer til at skabe blandede byer.

Det er korrekt, men misvisende, når erhvervs- og vækstministeren peger på, at kommunerne ikke har brugt muligheden for ekstra grundkøbslån til almene boliger i dyre byområder, lyder det Morten Kabell (EL), teknik- og miljøborgmester i København. <br>
Det er korrekt, men misvisende, når erhvervs- og vækstministeren peger på, at kommunerne ikke har brugt muligheden for ekstra grundkøbslån til almene boliger i dyre byområder, lyder det Morten Kabell (EL), teknik- og miljøborgmester i København.
Foto: Mark Knudsen/Monsun
Mads Bang

Det er uforståeligt, at ministeren ønsker at fjerne det ene af de to værktøjer, som supplerer hinanden til at skabe en blandet boligsammensætning i byerne.

Morten Kabell (EL)
Miljø- og teknikborgmester, København

Københavns Kommune svarer igen, efter erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har peget på, at kommunerne ikke bruger de muligheder, som de har for at skabe blandede byer. Vi er i gang, lyder det.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen kan ikke forstå, hvorfor kommunerne ikke bruger den mulighed, der er for at låne penge ud til at bygge almene boliger på dyre byggegrunde, når nu blandede byer optager især Københavns borgmestre så meget.

Det var budskabet, da ministeren i sidste uge svarede på to spørgsmål fra Socialdemokraternes Pernille Schnoor i Folketinget.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00