Enhedslisten vil presse Støjberg til indgreb i tilbudspligt

TILBUDSPLIGT: Enhedslisten er på vej med et forslag, der skal presse regeringen til et hurtigt indgreb i forhold til tilbudspligten i lejeloven. Flertal for indgrebet smuldrer.

Boligminister Inger Støjberg (V) har tidligere meldt ud, at hun gerne vil se på tilbudspligten i lejeloven. Nu vil Enhedslisten presse ministeren til at gribe ind allerede i år. <br>
Boligminister Inger Støjberg (V) har tidligere meldt ud, at hun gerne vil se på tilbudspligten i lejeloven. Nu vil Enhedslisten presse ministeren til at gribe ind allerede i år.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Mads Bang

Vi har en lovgivning med et bestemt sigte, og der er nogen, der omgår loven med en konstruktion. Så er det naturligt, at vi lukker det hul.

Søren Egge Rasmussen (EL)
Boligordfører
Fakta
Den såkaldte tilbudspligt er kommet i fokus efter et stort salg af Carlsbergfondets ejendomme i København.

Ejendommene kunne sælges uden om tilbudspligten, da de var ejet af selskaber, som blev solgt til en selskabskonstruktion, hvor ingen af de nye ejere fik mere end en tredjedel  af ejerskabet.

Sagen fik Socialdemokraterne  til at kalde boligminister Inger Støjberg (V) i samråd i Folketinget.

Her konstaterede ministeren, at der er behov for at se på reglerne, som stammer fra 1970'erne, men først i forbindelse med evalueringen af lejeloven.

 Skal regeringen gribe ind og stramme reglerne om tilbudspligt i lejeloven allerede inden nytår?

Det spørgsmål vil Enhedslisten nu have Folketingets partier til at give et klart svar på.

Efter der i løbet af sommeren tegnede sig et flertal for et hurtigt indgreb, så vil Enhedslisten nu have de øvrige partier til at sætte handling bag ordene med et straksindsgreb, der skal stramme reglerne for tilbudspligt i lejeloven. Flertallet vakler dog allerede med kovending fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00