Erhvervs- og Byggestyrelsen undersøger nu tagkollaps

TAGKOLLAPS: Det voldsomme snevejr har fået tagene til at kollapse på stribe i Nordjylland. Efter længere tids pres vil Erhvervs- og Byggestyrelsen nu undersøge årsagen til udviklingen.
Tyson W. Lyall
Fakta
Ifølge DR er 36 tage styrtet sammen i weekenden. 18 af tagene er sket over dyr, mens 10 var over maskinhaller. Otte andre staldbygninger er også ramt af tagkollaps. I et messecenter i Aars flækkede en 40 meter lang bjælke i taget på langs. Ingen personer blev dog kvæstet. 

Fire personer blev tilgengæld hårdt kvæstet ved et kollaps i Hjørring, hvor en 76-årige mand blandt andet mistede sit underben.

Medlem af Folketingets boligudvalg for Socialdemokraterne, Bjarne Laustsen, har valgt at kalde erhvervsminister Lene Espersen (K) i samråd om de mange tagkollaps.


Kilde: dr.dk og ingeniøren.dk

Sneen falder fortsat over Danmark, og i Nordjylland er stadig flere tage begyndt at bukke under for presset ovenfra. Det kulminerede i weekenden, hvor 36 tage kollapsede, og tallet er nu helt oppe på 100 kollapsede tage den seneste uge.

Hos Erhvervs- og Byggestyrelsen har man som øverste myndighed valgt at iværksætte en undersøgelse af årsagerne til de mange tagkollaps. Dansk Byggeri skriger på en grundig gennemgang af bygningsreglementet, men det er ikke sagens "hovedmistænkte", lyder svaret fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Byggesjusk eller dovenskab
Erhvervs- og Byggestyrelsen gør i en pressemeddelelse således klart, at man i sin undersøgelse vil fokusere på, om de mange kollaps skyldes enten byggesjusk eller manglende opmærksomhed hos bygningsejere.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00