Fem kernepunkter i lejelovsforhandlingerne

LEJELOV: Regeringens lejelovsudspil lader vente på sig, men Altinget.dk erfarer, at boligministeren lægger op til en aftale, som på fem punkter går videre end blot forenkling.
Foto: MBBL
Mads Bang
Regeringen tager tilløb til den længe ventede modernisering af lejeloven. Boligminister Carsten Hansen (S) er i gang med en runde møder for at lodde stemningen blandt ordførerne, men de egentlige forhandlinger er ikke sat i kalenderen endnu.

Regeringens udspil lader vente på sig, men en række af regeringens tiltag kom allerede frem i sommer, men der er kommet flere initiativer til siden.

Altinget.dk erfarer, at regeringens udspil også vil rumme forslag om obligatoriske syn ved indflytning og fraflytning. Samtidig lægger ministeriet op til at droppe den tidskrævende sammenskrivning af boligreguleringsloven og lov om leje. I stedet vil ministeren have de sammenfaldende dele af de to love ensrettet.

I sommer strandede forhandlingerne med lejer og udlejerorganisationer, da Boligministeriet bragte fire forlag i spil, som gik ud over den enighedsliste organisationerne var nået til enighed om. Nu har boligministeren altså tilføjet yderligere et forslag til listen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00