Forligspartnere slår ring om lejelov

LEJELOV: Partierne bag ændringerne af lejeloven afviser kritik fra fire lejer- og udlejerorganisationer, som hellere så ændringerne skrottet end vedtaget. Løbet er kørt, lyder det fra ordførerne.

”Jeg havde naturligvis gerne set, at alle organisationerne kunne stå 
sammen om det samlede forslag, men jeg er dog realistisk nok til at 
vide, at interesseorganisationer varetager særlige interesser," lyder det fra Carsten Hansen i en pressemeddelelse som svar på kritikken af lejelovsforliget fra fire lejer- og udlejerorganisationer. <br>
”Jeg havde naturligvis gerne set, at alle organisationerne kunne stå sammen om det samlede forslag, men jeg er dog realistisk nok til at vide, at interesseorganisationer varetager særlige interesser," lyder det fra Carsten Hansen i en pressemeddelelse som svar på kritikken af lejelovsforliget fra fire lejer- og udlejerorganisationer.
Foto: MBBL
Mads Bang
Fakta
"Organisationerne er enige om, at de i forliget beskrevne ændringer, såvel enkeltvist som samlet, både komplicerer lovgivningen unødigt og samtidig ikke giver nok reelle forenklinger til at berettige den store retsusikkerhed, der vil opstå, indtil de nye regler har været prøvet i huslejenævnene og retssystemet. En retsusikkerhed, der vil komme til at koste lejerne, udlejerne og samfundet både penge og meget tid. "

Kilde: Brev til boligministeren fra Danmarks Lejerforeninger, BOSAM, Ejendomsforeningen Danmark og Danske Udlejere

Det løb er kørt.

Sådan lyder beskeden fra flere af Folketingets boligordførere, efter fire organisationer i sommer skrev et brev til boligminister Carsten Hansen (S) om, at alle vil være bedre tjent med, at han skrotter den aftale, han indgik om lejeloven i maj.

”Den øgede retsusikkerhed, som forligets forslag vil resultere i, vil komme til at koste lejerne, udlejerne og samfundet både penge og meget tid. Forliget har ikke
et indhold, der er dette værd,” lød det fra Bodil Kjærrum, landsformand for Danmarks Lejerforeninger, som har skrevet brevet sammen med Ejendomsforeningen Danmark, BOSAM og Danske Udlejere.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00