Grønt håndværkerfradrag til halv pris

DISCOUNT: Den nye grønne boligjobordning, som træder i kraft fra nytår, kommer til at koste det halve af den nuværende ordning. Finansloven nedjusterer udgiften markant.

Foto: Colourbox
Mads Bang

Den nye grønne boligjobordning bliver markant billigere for statskassen end den hidtidige ordning. Det er i hvert fald vurderingen i Skatteministeriet, som har regnet på den nye ordning i forbindelse med finansloven.

Der blev indgået en endelig aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Alternativet, SF og Det Konservative Folkeparti om den nye grønne boligjobordning i begyndelsen af november, og det er den aftale, som fik prisen til at falde fra godt 1,1 milliarder kroner i 2015 til cirka 400 millioner næste år.

Vurderinger og skøn
Den endelige regning for den grønne boligjobordning kan dog vise sig at være anderledes, da beregningerne bygger på en række vurderinger og skøn.

Den nye todelte skattefradragsordning er meget forskellig fra den nuværende ordning, og potentielt kan der gives fradrag for et større beløb end i dag, hvis man næste år får fradrag for både serviceydelser på 6.000 kroner og grønne renoveringer eller bredbåndsarbejde for 12.000 kroner.

De mange ændringer betyder, at Skatteministeriet ikke direkte har kunnet bruge erfaringerne fra den nuværende ordning.

Skatteministeriet oplyser, at ”provenuskønnene for den nye grønne boligjobordning er forbundet med usikkerhed, som det gælder for alle skøn. Vurderingen bygger blandt andet på statistik fra den nuværende ordning, men i lyset af ændringerne af ordningen er det forbundet med usikkerhed".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00