Helvegs sparestrategi får lunken modtagelse

ENERGIRENOVERING: Det er godt, at informationen om energirenovering bliver styrket. Derudover er det så som så med de pæne ord om klimaminister Rasmus Helveg Petersens (R) plan for at skrue ned for varmeforbruget i de danske hjem.
Foto: Ulrik Jantzen
Mads BangLasse Lange

Det er godt, at der kommer gang i information- og rådgivningsindsatsen over for private boligejere, men det er ærgeligt, ambitionsniveauet i strategien ikke er højere. At man kun vil reducere med 35 procent.

Michael Minter
Chefkonsulent, Concito
En styrket informationsindsats, strengere krav og en række andre initiativer, 21 i alt, skal sørge for, at der bliver brugt 35 procent mindre energi på at varme bygninger op i 2050 i forhold til 2011.

Det fremgår af regeringens energirenoveringsstrategi, som klima-, energi og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) fremlagde mandag.

“Vi skal spare noget af den energi, vi i dag bruger i vores bygninger, og som egentlig bare ryger til gråspurvene,” forklarede ministeren efterfølgende Altinget.dk.

“Det her en meget vigtig brik i at nå vores mål om at komme over i et samfund kun med vedvarende energi inden 2050, for bygninger tegner sig for 40 procent af vores energiforbrug,” fortsatte han.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00